IZAZOV ZA STUDENTE

Tko želi upravljati virtualnom bankom?

25.03.2014 u 18:07

Bionic
Reading

U organizaciji Sberbanke studenti će u razdoblju od travnja do lipnja ove godine imati priliku pokazati svoje sposobnosti upravljanja virtualnom bankom u sklopu međunarodnog studentskog natjecanja nazvanog Banks Battle

Ovo online natjecanje odvija se četvrtu godinu zaredom, a 2013. su pored studenata iz Rusije, država članica Zajednice nezavisnih država (ZND) i Kazahstana, u natjecanju prvi put sudjelovali i studenti iz Hrvatske, Austrije, Slovačke, Češke, Mađarske, Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine te Turske.


Hrvatska je ekipa u konkurenciji više od četiri tisuće sudionika iz 13 zemalja, kao jedina ekipa izvan zemalja članica Zajednice nezavisnih država (ZND) koja se natjecala u finalu, osvojila treće mjesto. Sberbank d. d. nagradila je trećeplasirani hrvatski tim plaćenom praksom u Banci te novčanom nagradom od po tisuću kuna.

'Sberbank traži zaposlenike koji vjeruju u sebe i svoje mogućnosti i koji se žele izdvojiti, stvoriti nešto novo, koji imaju strast i entuzijazam. Ovakva su natjecanja izvrsna prilika za nas kao poslodavca da bolje upoznamo studente s potencijalom da postanu budući lideri', izjavio je Mark Arnold, predsjednik Uprave Sberbank Europe.

Međunarodno studentsko natjecanje Banks Battle Sberbank organizira u suradnji s Ruskom predsjedničkom akademijom za nacionalnu ekonomiju i javnu upravu, a studenti koji se žele prijaviti na natjecanje ne smiju biti stariji od 25 godina te moraju biti studenti dodiplomskih, postdiplomskih i specijalističkih studija. Prijave su moguće do 7. travnja 2014. putem internetske adrese www.banksbattle.com na kojoj se mogu pronaći sve informacije o uvjetima prijave, propozicijama natjecanja, rasporedu te tijeku natjecanja.