REKORDNA JAMČEVINA

Tko su prijatelji koji su založili nekretnine za Bandića?

15.11.2014 u 10:14

Bionic
Reading

Osim odvjetnika Krešimira Krsnika koji je za puštanje Milana Bandića iz istražnog zatvora jamčio svojim šesterosobnim stanom u središtu Zagreba, još je šestero njegovih prijatelja ponudilo svoju imovinu čija ukupna vrijednost prelazi 22 milijuna kuna u zalog za gradonačelnikovo puštanje na slobodu

Uglavnom se radi o stanovima u Zagrebu koje su, među ostalima dali Josip Bogdan, vlasnik tvrtke FEAL, tvornice za preradu aluminija iz Širokog Brijega. Jedina nekretnina koja nije u Zagrebu je u vlasništvu Ljiljanka Palca, poduzetnika iz Gruda koji je za jamčevinu dao 80.000 metara četvornih zemljišta na Hvaru, javlja Večernji list

Više pročitajte ovdje

Podsjetimo, Sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda u četvrtak je prihvatio jamčevine koje su za obranu sa slobode ponudili zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i njegovi suosumnjičenici u aferi Agram koji se i dalje nalaze u Remetincu. Odluči li se Bandić prihvatiti mogućnost da boravak u Remetincu zamijeni obranom sa slobode, i postane li ta odluka na koju je Uskok najavio žalbu pravomoćna, Bandić će pred sucem istrage morati obećati da neće kršiti uvjete jamstva, odnosno da neće obavljati dužnost na koju je izabran na neposrednim izborima prošle godine.


Sudac istrage Županijskog suda Zdenko Posavec, koji je ranije čak dva puta na Uskokov zahtjev Bandića odlučio bezuvjetno zadržati u Remetincu, u četvrtak je prihvatio jamčevine koje su za obranu sa slobode ponudili zagrebački gradonačelnik, ali i njegovi suosumnjičenici što se i dalje nalaze u Remetincu.

Iako je prema neslužbenim informacijama za obranu sa slobode ponudio nekretnine vrijedne preko 22 milijuna kuna, sud je zaključio da je 15 milijuna dovoljno jamstvo da tijekom istrage neće utjecati na svjedoke i ponoviti nedjelo. No, zbog mogućeg ponavljanja kaznenog djela Bandić, kao i ostali njegovi suradnici koji su na gradskim dužnostima, neće na slobodu ako se ne odreknu obavljanja svoje profesionalne dužnosti.