I PLENKOVIĆ SE PRIKRPAO

Tko se ne fotka s Gotovinom, izgubljen je slučaj

08.09.2016 u 13:00

Bionic
Reading

Nakon debakla na Splitu, zvižduka i skandiranja Torcide, što se Franji Tuđmanu, Ivi Sanaderu i Tomislavu Karamarku nije moglo dogoditi jer bi službe u službi stranke odradile posao, Andrej Plenković, šef HDZ-a, Damir Krstičević i Željko Dilber našli su se na večeri s Antom Gotovinom. Fotografiju zajedničke večere, treba li to uopće napisati, Krstičević i Plenković podijelili su na društvenim mrežama

Baš kao i njegov prethodnik Karamarko, Plenković je odlučio u izbornoj kampanji podignuti 'kredit u Gotovini' i tako, valjda, neodlučnim biračima pokazati svoju domoljubnu iskaznicu u vidu fotografije s generalom i uzgajivačem tuna

No nije Plenković prvi, a vjerojatno ni zadnji koji je zaigrao na kartu džoker generala. Imati selfie ili sasvim običnu fotografiju s Gotovinom u važnom političkom trenutku postao je ultimativni politički must have.

Prije njega to je za prošle izbore napravio Karamarko u Zadru, a ni #Premijer Milan Bandić nije se libio podijeliti da je uoči istih izlazaka na birališta s Miodragom Demom bio u Gotovininu društvu.

I aktualna predsjednica Kolinda Grabar Kitarović u svoj predizbornoj kampanji baš slučajno od svih tunolovaca i uzgajivača na Jadranu odabrala je onog koji ima čin generala. Valja se prisjetiti da je negdje u proljeće ove godine u vrijeme sukoba Karamarko – Orepić baš Mostov ministar na Facebooku objavio fotografiju s generalom i status u kojem je napisao da mu je ratni prijatelj dao potporu.

No nije kredit u Gotovini dizala samo desnica. U vrijeme dok su mu pod prozorom stana šatoraši iz Savske 66 vikali da se javi, a i štošta drugo, tadašnji premijer Zoran Milanović bio je nekoliko stotina kilometara južnije u tunolovu s generalom.

Ne imati fotografiju s Gotovinom, a baviti se politikom znači da ste promašen slučaj, politički analfabet, utopist koji vjeruje da većinu birača zanima gospodarski program, reforma pravosuđa i školstva, odnosi sa susjedima, osim sa Srbijom… Jer da je drugačije, zar bi se svi oni fotografirali s njim?