JOŠ JEDNA SMRT NA PLAŽI

Tko je zadužen za preminule kupače?

Bionic
Reading

Nakon što je u subotu na plaži u Makarskoj preminuo muškarac, danas je na plaži u Tučepima preminuo prodavač stolnjaka i posteljine. Za razliku od makarskog slučaja kada je mrtvo tijelo više od dva sata bilo na plaži, tijelo nesretnog prodavača brzo je uklonjeno

Tijelo muškarca koji je u subotu preminuo dva i pol sata ležalo je na plaži među kupačima. Djelatnici spasiteljske službe dojavili su Gradskom centru Osejava (112) u 17 sati da je čovjeku pozlilo i da na plaži intervenira hitna pomoć. Kasnije i policija. Služba pogrebnog poduzeća tijelo je odvezla u 19.17 sati. Policija je obavila svoj posao, kao i hitna pomoć koja je bezuspješno pokušala reanimirati muškarca.

Nikša Vidoš, voditelj Gradskog centra Osejava (112), kaže za Slobodnu Dalmaciju da takvih slučajeva na sreću nema mnogo, ali kada se dogode, mora se znati tko će u kratkom roku tijelo prevesti u mrtvačnicu.

'O tome ne postoji nikakva odluka i mislim da bi se gradske službe morale o tome dogovoriti. Smrt se događa i to je sastavni dio života, ali za vrijeme ljetnih gužvi moramo reagirati na brz i pravi način. Sigurno da nije lijepa slika kada vam tijelo dugo leži na plaži. I onima kojih se direktno ne tiče, to je svojevrstan šok', kaže Vidoš.

Policija je o smrti obavijestila rodbinu i istražnog suca koji je zaključio da je riječ o prirodnoj smrti te da nema potrebe da izlazi na teren. Rodbina stoga treba preuzeti tijelo, a budući da je preminuli muškarac bio iz biokovskog zaleđa, htjeli su pogrebno poduzeće iz tog kraja.

Pogrebno vozilo bilo je na drugom zadatku te je pozvano poduzeće iz Makarske. Pitanje je može li se šokiranoj i potresenoj rodbini u takvim slučajevima trenutne smrti prepustiti da odlučuje koliko dugo će tijelo ostati na mjestu gdje ni u kom slučaju ne bi trebalo dulje biti ili organizaciju prijevoza moraju obaviti i na sebe preuzeti javne službe.

'Naravno da se tijelo trebalo odmah odvesti u mrtvačnicu. To trebaju napraviti za to zadužene komunalne službe. U tom slučaju rodbina se ima vremena organizirati i dalje preuzeti tijelo. Nije nimalo lijepa slika mrtav čovjek na plaži punoj kupača', kazao je gradonačelnik dr. Marko Ožić Bebek, ujedno predsjednik Turističke zajednice Grada.