MESIĆ INZISTIRA NA ODGOVORU

Tko je i za koliko predao Inu MOL-u?

19.07.2010 u 11:59

Bionic
Reading

Umirovljeni predsjednik Stipe Mesić inzistira na tome da mu Vlada i državne institucije napokon odgovore na njegova pitanja vezana za slučaj Ina, jer smatra da hrvatska javnost mora znati tko je predao, a ne prodao nacionalnu naftnu kompaniju Inu mađarskom MOL-u

Nezadovoljan činjenicom da do dana današnjeg nije dobio odgovore na svoja četiri pitanja o Ini, bivši predsjednik Stipe Mesić podsjeća na to što je tražio od Vlade i državnih institucija dok je još bio šef države.

'Moramo konačno doznati odgovore na ključna pitanja: kad je donesena odluka da se MOL-u predaju, a ne prodaju upravljačka prava nad Inom; tko je uistinu u ime Hrvatske vodio pregovore s MOL-om; koji dan su pregovori vođeni i tko je odlučio da se u njih ide i koliko je to koštalo?' - pita opet Mesić i ističe da je vlada Ivice Račana skupo prodala dio Ine, a Vlada Ive Sanadera predala Inu MOL-u 'bez kune'.

Mesiću je neprihvatljiva tvrdnja da je ugovor o predaji Ine MOL-u sastavila 'odvjetnička kancelarija', jer smatra da su u sastavljanju tog ugovora morali sudjelovati energetičari, stručnjaci za korporativne odnose, međunarodni pravnici, stručnjaci za obavezno i stvarno pravo.

Sanader traži sastanak s Mesićem

Slučaj Ina 'pupčanom' je vrpcom vezan za slučaj Podravka te 'poslovanje' bivšeg potpredsjednika Vlade za gospodarstvo, pritvorenog

Damira

Polančeca i bivšeg premijera Ive Sanadera. Slučaj Inaujedno i jedan od glavnih razloga zbog kojih su Stipe Mesić i Ivo Sanader prekinuli odnose.

Na pitanje čuje li se s bivšim premijerom, bivši predsjednik odgovara da su se nedavno, nakon dugo vremena, slučajno sreli u jednom restoranu, da su se pozdravili i da ga je Sanader pitao da se sastanu, na što je, kaže, pristao, ali se Sanader kasnije nije javio.