ponovljeni natječaj

Tko će na upražnjeno mjesto Marka Primorca? Stiglo šest kandidatura, svi ispunjavaju uvjete

19.10.2022 u 12:47

Bionic
Reading

Saborski Odbor za informiranje i medije utvrdio je u srijedu da svih šest kandidata, koji su se javili na ponovljeni natječaj za jednog člana Nadzornog odbora HRT-a, zadovoljava tražene uvjete za to mjesto

Za mjesto koje je ostalo upražnjeno nakon što je Marko Primorac imenovan ministrom financija, pa je razriješen, prijavili su se Predrag Haramija, Darko Hrvatin, Damir Pijaca, Davor Zoričić, Antun Pavešković i Milorad Kardum.

Od kandidata se tražilo hrvatsko državljanstvo, završen sveučilišni diplomski studij ili s njim izjednačen studij, aktivno znanje najmanje jednog svjetskog jezika, te najmanje 10 godina radnog iskustva.

Zakon na to ne obvezuje, no na nekim ranijim natječajima kandidati su znali biti 'saslušavani' pred Odborom. Ovoga puta to neće biti slučaj.

Slijedeći korak u izboru trebao bi biti utvrđivanje prijedloga o imenovanju kojeg će Odbor uputiti Hrvatskom saboru koji će većinom glasova svih zastupnika odlučiti tko će biti član NO HRT-a za preostali dio mandata.

Primorac je za člana NO-a HRT-a, na četiri godine, imenovan u prosincu 2021., no tu je dužnost obnašao tek nekoliko mjeseci jer je u srpnju ove godine imenovan ministrom.

Članovi NO HRT-a sada su: Damir Rudeš, Antonija Petričušić i Darijo Špelić, kao predstavnik radnika, a predsjednik NO je Zoran Barac.