robert šveb

Glavni ravnatelj HRT-a: Cilj je povratak relevantnosti

  • Autor: I.Ba./Hina
  • Zadnja izmjena 21.09.2022 13:38
  • Objavljeno 21.09.2022 u 13:38
Robert Šveb

Robert Šveb

Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX

Programsko vijeće HRT-a primilo je u srijedu na znanje izvješće o radu i poslovanju javne radiotelevizije u 2021., a glavni ravnatelj Robert Šveb istaknuo je kako je vraćanje relevantnosti glavni cilj HRT-a u idućem razdoblju

"Naglasak je na kvaliteti programa, koji nije više samo linearna televizija i radio, već publiku moramo tražiti na svim platformama koje postoje. Najvažnija točka strategije je povratak relevantnosti u svim segmentima", rekao je Šveb.

Kada ljudi vide da je HRT relevantan, javna radiotelevizija opravdava svoju javnu funkciju i javno financiranje, istaknuo je.

Govoreći o financiranju HRT-a, Švob je ustvrdio da će sa sadašnjom visinom pristojbe javna televizija ostati u istim gabaritima financijskog plana, što znači da će imati probleme s financiranjem programa i ostalih aktivnosti.

Pred nama je razdoblje kada moramo naći nova zakonska rješenja, kazao je Šveb dodavši kako je, unatoč teškim vremenima i pandemiji, HRT uspio održati stabilnost prihoda od pristojbe, koja već desetu godinu iznosi 80 kuna mjesečno.

Poručio je da HRT mora pronaći "interne snage" za korištenje kapaciteta na što bolji i efikasniji način. Za to će trebati ozbiljna rekonstrukcija organizacije i poslovanja, ali i zakonskih okvira vezanih uz javnu radioteleviziju.

S druge strane, ocijenio je, dolaskom novog tima i prestankom ograničenja vezanih uz pandemiju na HRT-u su se maksimalno potrudili na svim razinama.

"Mislim da svi možemo biti ponosni na unapređenja koja su vidljiva već od prvog dana", kazao je Šveb i naveo kao primjer novu jesensku shemu.

Programsko vijeće primilo je na znanje i izvješće o ostvarenju ciljeva i obveza iz Ugovora s Vladom za 2021., te polugodišnje izvješće povjerenika za korisnike usluga HRT-a Tomislava Radića. Prema tom izvješću, u tom razdoblju zaprimio je 193 prigovora i 10 pohvala gledatelja i slušatelja HRT-a.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!