ŠIRI SE SNIMKA

Obrambene snage Ukrajine srušile ruski strateški bombarder

19.04.2024 u 09:03

Bionic
Reading

Ukrajinska vojska priopćila je da je uništila ruski strateški bombarder Tu-22 nakon ruskog napada projektilima i dronovima na ukrajinske gradove u petak

Tijekom večerašnjeg raketnog napada na Ukrajinu navodno se srušio strateški bombarder Tu-22M3 "Backfire" ruskih zračno-svemirskih snaga. Do incidenta je navodno došlo u regiji Stavropolski kraj u jugozapadnoj Rusiji nakon tehničkog kvara.

Ruski izvori tvrde da su se oba pilota uspješno katapultirala i da su prevezeni u bolnicu u "umjerenom stanju".

U noći 19. travnja 2024. Rusija je izvela kombinirani napad raketama i bespilotnim letjelicama protiv Ukrajine.

Kao rezultat specijalne operacije, prvi put su protuzračne raketne jedinice u suradnji s Glavnom obavještajnom upravom Ukrajine uništile strateški bombarder dugog dometa Tu-22M3 - nosač krstarećih projektila Kh-22, koji je Rusija koristi za napade na ukrajinske gradove.

Pad bombardera snimljen je kamerom 300-tinjak kilometara od ukrajinske granice.

Ukrajinska vojska priopćila je da je uništila ruski strateški bombarder Tu-22 nakon ruskog napada projektilima i dronovima na ukrajinske gradove u petak.

Po prvi put, protuzračne raketne postrojbe Ratnog zrakoplovstva, u suradnji s obrambenom obavještajnom službom Ukrajine, uništile su strateški bombarder dugog dometa Tu-22M3, nosač krstarećih raketa Kh-22 koje su ruski teroristi koristili za napade na mirne ukrajinske gradove", rekao je zapovjednik zračnih snaga Mykola Oleshchuk u izjavi putem aplikacije za razmjenu poruka Telegram.