tvrdnja britanskih novina

The Sun: Najmanje 65 nestalih u požaru u Londonu

16.06.2017 u 09:30

Bionic
Reading

Britanski tabloid The Sun objavio je u petak da se nakon požara u stambenoj zgradi Grenfell Tower u zapadnom Londonu 65 ljudi još uvijek vodi pod nestalima ili se strahuje da su mrtvi

Policija je priopćila u četvrtak da je broj mrtvih porastao na 17 te da se očekuje da će i dalje rasti. U bolnicama je 37 osoba od kojih je 17 i dalje na intenzivnoj njezi. 

Na pitanje novinara u četvrtak bi li broj mrtvih mogao premašiti stotinu, londonski policijski zapovjednik Stuart Cundy izjavio je kako se nada da brojka neće biti troznamenkasta. Požar je zahvatio 24 kata visok Grenfell Tower u zapadnom Londonu u srijedu rano ujutro.

Povjerenica londonskih vatrogasaca Dany Cotton rekla je da bi pretraga zgrade 'mogla potrajati tjednima'. Prema vatrogascima, u zgradi je 'još nepoznat broj' ljudi, ali se vjeruje da nema preživjelih. Policija je upozorila da možda nikada neće moći identificirati sve poginule u požaru.

Hitne službe u petak će treći dan zaredom pretraživati Grenfell Tower u Sjevernom Kensingtonu. Premijerka Theresa May naredila je temeljitu javnu istragu i rekla je da žrtve 'zaslužuju odgovore', prenosi BBC.