OTKAZI POLITIČKIM PROTIVNICIMA

Teške optužbe na račun gradonačelnice Rimac

11.12.2014 u 09:18

Bionic
Reading

Predsjednik šibensko-kninske Županijske organizacije SDP-a Ivan Klarin i predsjednik gradske Gradske organizacije SDP-a Mirko Antunović prozvali su gradonačelnicu Knina Josipu Rimac za političke obračune i dijeljenje otkaza političkim neistomišljenicima

'Gradonačelnica Knina sustavno eliminira političke protivnike, a takvo ponašanje ne uklapa se u demokratsko i civilizirano društvo. O njezinom ponašanju svjedoči i niz otkaza koje gradonačelnica Rimac uredno servira svojim političkim neistomišljenicima. Na takav način ograničen je i razvoj Knina', smatraju SDP-ovci.

U prilog svojim optužbama na račun gradonačelnice Rimac navode slučaj Nikole Lončara, kandidata za zamjenika gradonačelnika Knina na prošlim izborima, kojeg je aktualna kninska vladarica udaljila s njegova radnog mjesta savjetnika u Razvojnoj agenciji šibensko-kninske županije.

'Za njegovo mjesto mijenja se potrebna struka, pa tako Nikola Lončar kao diplomirani agronom nije adekvatan kadar za savjetnika za poljoprivredu i okoliš, a sve kako bi se na njegovom mjestu angažirala osoba koja nema ni iskustva niti 90 posto potrebnih kvalifikacija, ali je očito politički podobna. Nikola Lončar kandidirao se na drugoj listi i to je u Kninu nedopustivo', upozoravaju Klarin i Antunović.

Ocjenjuju kako slučaj Nikole Lončara govori o političkom progonu svih koji se u Kninu usude suprotstaviti gradonačelnici Josipi Rimac.

'Tako je nedugo nakon izbora ukidanjem Regionalne razvojne agencije iz Knina protjeran Dario Šimić, kandidat za gradonačelnika na prošlim izborima. Potom je, da stvar bude još gora, otkaz dobio Dariov otac Šimo u tvrtki Upravitelj Knin d.o.o. Radi podržavanja druge politike na listi za odstrel bila je i Cecilija Tolo, bivša tajnica Grada. Tolo je gradonačelnica optužila za bliskost s Dariom Šimićem i proglašena je tehnološkim viškom. Na Službeničkom sudu ta tvrdnja nije mogla biti dokazana pa je Cecilija Tolo vraćena na posao', ističu još primjera iz kninske prakse SDP-ovcu.

Zaključuju kako je 'takvo sustavno eliminiranje političkih protivnika zabrinjavajuća praksa kojoj nije mjesto u demokratskom i civiliziranom društvu te nas vraća laganim koracima unatrag'.

Također upozoravaju, izvještava portal Tris.com.hr, kako je razvoj Knina ograničen dok mu je na čelu osoba koja se ne ustručava koristiti sva sredstva u svojoj ne bi li sačuvala svoju poziciju moći.