OSTOJIĆ O POMOĆI ZA POPLAVLJENE

Teške optužbe na račun Crvenog križa: Gdje je novac?

24.06.2014 u 13:11

Bionic
Reading

Dok raseljeni mještani poplavljenih područja pitaju kada će dobiti pomoć od ukupne svote prikupljene za pomoć koja je premašila 60 milijuna kuna, državne institucije loptaju se međusobnim optužbama. Pomoć ne može biti isplaćena jer nema popisa stradalnika. Ulje na vatru dolio je ministar Ranko Ostojić prozivajući Crveni križ da stopira isplatu jer oročava prikupljeni novac

'Politički direktor Crvenog križa neka se ukrca u svoj fini auto, ode na teren i neka da popis koji ima jer je to popis Crvenog križa i neka dijeli pomoć', kazao je ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić prije današnje sjednice Vlade.

S obzirom da je prije desetak dana raspušten Državni stožer u Županji, Ostojić je lopticu prebacio na Županijski stožer. 'Crveni križ se brine oko popisa od početka. 8360 ljudi prema njihovom izvješću je popisano, a očito im je prioritet oročavanje sredstava, a ne pomoći ljudima. Neka svatko u ovoj državi radi svoj dio posla', poručio je Ostojić, iznijevši ozbiljne optužbe na račun Crvenog križa.


Podsjetimo, stanovnici pogođeni poplavom tvrde da su dobili tek 200 kuna te se pitaju kada će im biti isplaćen dio novca. Izvršni predsjednik Crvenog križa Robert Markt za 24sata je kazao da Vlada i Krizni stožer još nisu napravili popis raseljenih, nego se samo barata okvirnim brojkama od oko 12.000.

Iz Ministarstva socijalne politike pak prebacuju lopticu nazad Crvenom križu i Županijskom stožeru. Oni pak tvrde da popis stradalnika ima Ministarstvo socijalne politike i Crveni križ.