KRAJ TEPEŠICE

Tepeš se obrijao, ošišao i prijavio u vojsku

04.04.2016 u 12:20

Bionic
Reading

Prvi čovjek HSP AS-a i potpredsjednik Sabora Ivan Tepeš povukao je potez o kojem će u narednim danima brujati ne samo politička, nego i obrambeno-sigurnosna scena

Naime, Tepeš se odlučio ne samo na drastičnu promjenu svog prepoznatljivog imidža, pa je tako ošišao svoju čuvenu tepešicu i obrijao bradu, već se i - prijavio na dobrovoljno odsluženje vojnog roka.

Podsjetimo, Tepeševa stranka HSP AS nedavno je zatražila ponovno uvođenje obveznog vojnog roka kako bi Hrvatska dobila ‘čvrste i stabilne muškarce’. Iako je sam Tepeš svojevremeno vojni rok služio civilno, nakon dugog promišljanja i savjetovanja sa svećenikom prvi čovjek HSP AS-a konačno je prelomio.

'Odlučio sam. Tepešica i civilka odlaze u povijest. Znam da sam rekao da su bila neka druga vremena u vrijeme kad sam civilno služio vojsku, ali to je bio samo izgovor jer su me novinari uhvatili nespremnog. Činjenica je da Hrvatskoj treba snažna vojska sastavljena od stasitih i čvrstih muškaraca. I zato mogu ponosno najaviti da sam spreman, čim završim osnovnu obuku, otići čuvati granicu sa Srbijom’, rekao je Tepeš na izvanrednoj press konferenciji, pa dodao kako nije nemoguće da nakon odsluženja vojnog roka nastavi karijeru u vojsci. ‘A onda ćemo vidjeti tko će se kome smijati’, znakovito je dometnuo Tepeš.

Dok Tepeš bude na odsluženju vojnog roka, njegove dužnosti u stranci i Saboru preuzet će glavni tajnik HSP AS-a Pero Ćorić, a on je Tepešu tom prilikom poručio: ‘Predsjedniče, jedva čekamo da nam se vratite kao čvrst i stabilan muškarac. I ne brinite ništa oko frizure, narast će to opet.’

Kako doznajemo, Tepeš će nakon osnovne vojne obuke biti smješten na krajnji istok Hrvatske te će čuvati granicu od potencijalnih sigurnosnih ugroza.

Iako je migrantski val poprilično usporio, u Glavnom stožeru Oružanih snaga RH odlučili su rasporediti vojnika Tepeša kod Bapske. Prema neslužbenim informacijama, on će budno motriti granicu zbog mogućih ilegalnih prelazaka, dobro skriven u visokoj travi.