PRIJETNJE NA VJERSKOJ OSNOVI

Tanković zvao policiju zbog vrijeđanja igrača

Bionic
Reading

Saborski zastupnik Šemso Tanković zatražio je intervenciju zagrebačke policije na nogometnoj utakmici 'Hrvatskog Leskovca' i 'Nura' zbog vrijeđanja i prijetnji na nacionalnoj i vjerskoj osnovi

Tanković je s tridesetak pristaša “Nura”, kluba pod okriljem Islamske zajednice u Zagrebu, bio na utakmici koja je prekinuta u 63. minuti.

- Incident je imao dvije razine. Pedesetak gledatelja od prvog je trenutka šovinistički vrijeđalo igrače i rukovodstvo našeg kluba, na što sam, kao predsjednik 'Nura', odmah upozorio delegata i suce, ali oni nisu reagirali. Na kraju sam morao pozvati policiju.

Na samom igralištu naši su igrači bili izloženi pogibeljnoj igri domaćina, pa smo morali mijenjati igrače zbog ozljeda, da bismo u 63. minuti ostali s premalo igrača u polju i sudac je prekinuo utakmicu', ispričao je Tanković za Slobodnu Dalmaciju

Gledajući sve skupa, očito je stvar bila izrežirana s ciljem da 'Hrvatski Leskovac' na silu dođe do bodova koji su mu trebali za ostanak u 1. zagrebačkoj ligi. Tanković ističe da 'Nur' u desetogodišnjem nastupanju do sada nije imao ovakvih incidenata. U 'Nuru', dodaje, ne igraju samo pripadnici Islamske zajednice nego i igrači drugih vjeroispovijesti i nacionalnosti.

Tajnik 'Hrvatskog Leskovca' Miroslav Dukić ne negira da je bilo šovinističkih ispada, ali su goste vrijeđala samo trojica pijanih mladića, koje će ubuduće odstraniti s utakmica.

Tajnik Zagrebačkog nogometnog saveza Ivica Šparavec najavljuje kako će se ZNS očitovati idući tjedan.