RIJEČKI SDP PORUČUJE

'Tamo gdje je stao Sanader, nastavila je Kosor'

19.07.2011 u 12:38

Bionic
Reading

SDP-ovci Željko Jovanović, Slavko Linić, Romana Jerković i Luka Denona komentirali su danas u Rijeci povratak Ive Sanadera i rezimirali saborsko zasjedanje. S osjećajem gorčine govore da smo izgubili još jednu godinu parlamentarne demokracije, koja je po HDZ-ovom modelu bila i ostala samo obična sporedna glasačka mašina i ukras Vladi HDZ-a te da je ta Kosoričina Vlada uvjerljivo najgora Vlada u 20 godina hrvatske neovisnosti

'Povratak Ive Sanadera za SDP je pravosudno, a ne političko pitanje’', komentirao je Linić, a Jovanović se složio s njim i dodao da je ‘veći problem ono što je Sanader ostavio u nasljeđe'. Na biračima je, drže, da im na idućim izborima sude za osam godina loše vladavine. 'Danas se HDZ odriče Sanadera, ali i dalje poštuje njegovu volju o nasljednici na premijerskoj poziciji', kazao je Jovanović, a Denona dodao da se sada kada je Sanader u Remetincu još sjećamo pokliča Jadranke Kosor – 'Kud Ivo, tud i ja.'

Građani Hrvatske su, prema njihovim riječima, već osam godina taoci promašene politike koju personificiraju Ivo Sander i Jadranka Kosor, prvo je on pokrao Hrvatsku uz njezinu pomoć i pomoć ostalih pripadnika vrha HDZ-a, a tamo gdje je on stao, nastavila je ona, čija je taština i samoljublje, u kombinaciji s neznanjem i mediokritetstvom, jednako štetno kao i Sanderova korupcijska hobotnica.

'Ipak vrhunac političke neodgovornosti, licemjerja i narcisoidnosti je ponašanje Jadranke Kosor zadnjih tjedana, jer svi smo mi, nakon što nas je opelješila Sanderova korupcijska hobotnica, dodatno postali taoci Kosoričine osobne, privatne, sebične opsesije, zbog koje namjerava odugovlačiti s izborima iz samo jednog razloga – da upravo ona potpiše pristupni sporazum', tvrdi Jovanović.

Kaže da bi jedina odgovorna politička odluka u ovo vrijeme bila ta da je Sabor nastavio s radom još dva tjedna, donio preostale potrebne zakone, a nakon toga se raspustio, što bi omogućilo izbore u zadnjem tjednu rujna ili prvom tjednu listopada.

'Umjesto toga, svi ćemo narednih mjeseci gledati zujanje Jadranke Kosor koja će sa svojim ministrima na račun poreznih obveznika voditi kampanju i kotrljati kamene temeljce po Hrvatskoj.

Ipak, to bezglavo jurenje i zujanje Hrvatskom prve pratilje na izboru za miss Lipika, preko ugodne kavice s pravom misicom, završit će, na sreću svih nas, katastrofom na parlamentarnim izborima Jadranke Kosor, bez obzira na datum, jer građani Hrvatske napokon imaju alternativu promašenoj politici – SDP i naš Savez za promjene', objašnjava Jovanović.

SDP-ovci su poručili da će danas poslati Jadranki Kosor primjerak Ustava da dobro pročita što u njemu piše, a ako treba, organizirat će joj i edukaciju kod najboljih stručnjaka za ustavno pravo.

'Ali bojim se da je sve to uzaludno, šteta poštanske marke, jer treba i razumjeti što se čita. Jadranka Kosor je dokazala da ili nikad nije pročitala Ustav ili nakon što ga je pročitala, nije razumjela što čita. U oba slučaja to je poražavajuće za nju, ali za day after yesterday, it's OK', zaključio je Jovanović.