MAJKA TVRDI

'Tamerlan je živ, to nije njegovo tijelo!'

23.04.2013 u 17:12

Bionic
Reading

Majka osumnjičenih bostonskih bombaša dala je ekskluzivni intervju za britanski Channel 4 u kojem ponavlja tvrdnje da je njezinim sinovima namješteno, a također tvrdi da je njezin stariji sin Tamerlan još uvijek živ, prenosi Business Insider

'Ono što se dogodilo je strašno. Ali znam da moja djeca nemaju nikakve veze s tim. Znam to. Ja sam majka. Znam svoju djecu', rekla je Zubeidat Carnajeva za Channel 4 News u Mahačkali, u Dagestanu.

Ona je rekla da je Tamerlana, koji je navodno poginuo u razmjeni vatre s policijom u četvrtak navečer, nadgledao FBI prije napada.

'Oni su ga pratili i znam to jer sam i ja razgovarala s njima', rekla je Carnajeva.

'Došli su u našu kuću dva, tri puta. I tada mi je moj sin Tamerlan kazao da je i on razgovarao s njima, jer su me nazvali jednom i tražili njegov broj', dodala je Carnajeva.

Bez obzira na to što fotografije prikazuju njezina drugog sina Džhohara na mjestu eksplozije bombe na bostonskom maratonu, Zubeidat Carnajeva još vjeruje da je netko drugi kriv za napad i da Tamerlan zapravo nije mrtav.

'To je netko drugi učinio, netko je to namjestio, a ne moja djeca', rekla je Carnajeva.

'Tko god je mrtav, to nije moj sin. To tijelo je polovica tijela moga sina, znate što mislim? Pa ovo nije moj sin', tvrdi Carnajeva.

Postoje dvije točke nagađanja kada je riječ o smrti 26-godišnjeg Tamerlana Carnajeva, koji je bio proglašen mrtvim u 1,35 od posljedica prostrijelnih rana i šrapnela te opeklina, piše Business Insider.

Drugo, tijelo čovjeka, koji se vidi na slici kako leži na tlu nakon pucnjave, nema vidljive rane. Svjedok je rekao The New York Timesu da je stariji brat ležao na ulici nakon pucnjave, kada ga je mlađi brat pregazio dok je bježao policiji.