krijumčari ljudima

Talijanski specijalci na turskom brodu s ilegalnim migrantima

10.06.2023 u 12:04

Bionic
Reading

Turski teretni brod, na koji su se ukrcali pripadnici talijanskih specijalnih snaga nakon što je posada otkrila skupinu nepoznatih ljudi, trenutno se nalazi kod Napulja, dok policija i dalje provodi istragu, objavljeno je u subotu na internetskoj stranici Marine Traffic

"Sve je dobro prošlo. Čestitam pripadnicima odreda San Marco i policiji koji su dovršili ovu operaciju", izjavio je talijanski ministar Guido Crosetto.

Kasno u petak Crosetto je priopćio da je na brodu otkriveno 15 "ilegalnih migranata", bez navođenja kako su dospjeli na brod niti koja je njihova zemlja podrijetla.

ANSA je izvijestila da je ured tužitelja naredio policiji da izvrši provjeru te da su se migranti iskrcali.

Turski ministar prometa je u petak objavio da je brod Galata Seaways bio na putu od turske luke Yalova to Sete, u Francuskoj.

Migrante su otkriveni nakon što su ih snimile sigurnosne kamere, a kapetan broda je alarmirao policiju jer su dvojica sa sobom nosila noževe.

Posada se zabarikadirala u strojarnicu i uzbunila pomorske vlasti u Turskoj koji su potom kontaktirali Italiju i Francusku. Brod je naposljetku zaplovio prema Napulju.