JAHTA DUGA 14,5 METARA

Talijani se nasukali kraj Poreča

13.07.2010 u 17:19

Bionic
Reading

Talijanska motorna jahta nasukala se jučer, oko 11.30 sati, na pličini Mali Školj. Kako je priopćeno iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, radi se o jahti tipa Princess 480, oznake 4MN 844/D 'GUAMPA'. U trenutku nezgode na 14,5-metarskoj jahti nalazili su se samo supružnici, oboje talijanski državljani

Do nezgode je došlo kada je jahta prešla, po najvišem vodostaju, preko ruba pličine Veliki Škoj, pri čemu su oštetili propeleri i listovi kormila. Izgubivši pogon, jahta se nošena valovima i vjetrom naposljetku nasukala na pličinu Mali Školj, nedaleko Červar - Porta.

Vlasnici su u cijeloj priči imali i dosta sreće, budući da su prošli bez ozljeda, a kako je priopćeno iz resornog ministarstva – nezgoda nije prouzročila nikakvo onečišćenje mora. Istražne radnje su u tijeku, a Lučka ispostava Poreč izdala je vlasniku zabranu isplovljenja do otklanjanja oštećenja.

Sinoć, oko 21 sat, jahta je odsukana i dovučena s pličine u marinu Červar - Porat, gdje su oštećenja detaljno pregledana. Popravak će se obaviti u vrsarskoj marini.