NAPAD NA NATO

Talibani u Pakistanu zatočili 30 policajaca

04.02.2009 u 10:42

Bionic
Reading

Talibani su zatočili 30 policajaca u dolini Swat, na sjeverozapadu Pakistana, gdje se vojska sukobljuje s islamističkim borcima bliskim afganistanskim talibanima i Al Kaidom, izjavio je u srijedu šef lokalne policije Dilawar Khan

ISLAMABAD - Policajci su zatočeni nakon što su talibani okružili u utorak policijsku postaju u Shamozaiju, u himalajskoj dolini koja je bila najturističkija znamenitost Pakistana dok većim dijelom nije pala u ruke pakistanskih talibana u ljeto 2007.

Vojska koja je pokrenula široku ofenzivu u ljetu prošle godine, pozvana je na spašavanje policajaca i uništila je sjedište postaje tijekom večeri u utorak, nastavio je zapovjednik Khan.

No, talibani su se infiltrirali unutar policijske postaje u pauzi sukoba tijekom noći i ondje "oteli 30 policajaca, prije nego su postavili dinamit u taj prostor", objasnio je časnik.

Usto, talibani su u utorak zapalili deset kamiona za transport namirnica i opreme za snage NATO-a u Afganistanu, objavila je u srijedu lokalna administracija.

Napadi na pakistanske kamione s logistikom za postrojbe NATO-a ili američke postrojbe u čuvenom prolazu Khyber, glavnoj poveznici Pakistana i Afganistana, postale su uobičajene zadnjih mjeseci.