KRAJ PROMAŠENE POLITIKE?

Tadić ide na sastanak na kojem će biti Sejdiu

22.02.2010 u 21:27

Bionic
Reading

Šef slovenske diplomacije Samuel Žbogar izjavio je da je Boris Tadić obećao doći na konferenciju čelnika EU-a, koja bi se u ožujku trebala održati u Sloveniji.

Žbogar je o dolasku Tadića na zasjedanje EU u ožujku razgovarao s europskim povjerenikom za proširenje Štefanom Fueleom i rekao da se očekuje dolazak i kosovskog predsjednika Fatmira Sejdiua javlja B92.

Na konferenciju EU i Zapadnog Balkana, koju priprema Slovenija, prema riječima Žbogara, pozvani su i Herman van Rompuy, predsjedavajući Evropskog savjeta, koji čine lideri EU, kao i Jose Luis Zapatero, premijer predsjedavajuće zemlje Unije, Španjoske.

'Cilj sastanka je da vođe država zapadnog Balkana usvoje zajedničku izjavu o tome kako vide svoj položaj i situaciju u kojoj se nalaze, kao i 'svoje težnje i preuzete obaveze za provođenje reformi i međusobnu suradnju', objasnio je Žbogar.

'To bi bila poruka vođa zapadnog Balkana Europskoj uniji uoči sastanka koji Španjolci pripremaju u lipnju', dodao je on.

Sastanak šefova država ili vlada zapadnog Balkana i Evropske unije u lipnju bi se trebao održati u Sarajevu, 10 godina pošto je takav sastanak održan u Zagrebu.