POVRATAK LEGENDE

System Shock 2 napokon na Steamu

13.05.2013 u 12:47

Bionic
Reading

Jedna od najboljih igara u povijesti gaminga napokon je prilagođena novim generacijama hardvera i softvera te se sada može kupiti i putem Steama

Godine 1999. na tržištu se pojavio System Shock 2, igra koje je standarde u gaming industriji digla na neviđene razine. Ukoliko vam je pri spomenu imena ove igre u glavi odzvanja i 'BioShock', niste daleko od istine. Naime, najzaslužniji čovjek za razvoj System Shocka 2 bio je Ken Levine, čovjek koji je osnovao Irrational Games. Levine je svoj nevjeorjatan talent demonstrirao i nedavno putem BioShock Infinitea iako mnogi smatraju da nikada neće moći nadmašiti genijalnost System Shocka 2.

 

Iako je po izlasku naišao na odlične kritike i sasvim očito utjecao na brojne žanrove, System Shock 2 financijski je podbacio. Nasreću, sličan se scenarij nije ponovio s BioShock franšizom koja je svojevrsni duhovni nasljednik System Shocka.

 

Oni koji su pak nekoliko posljednjih godina željeli zaigrati ovaj RPG nailazili su na brojne probleme. Igru je, kao prvo, bilo vrlo teško nabaviti, a kao drugo – ukoliko ste imali operativni sustav noviji od Windowsa XP mogli ste očekivati samo hrpu problema.

 

Igra je sada napokon prilagođena novom hardveru i operativnim sustavima te se prvo u veljači mogla kupiti na GOG.com a od sada je dostupna i na Steamu i to po cijeni od samo nekoliko eura, a na sniženju će biti sve do 17. svibnja.