UPOZNAJ I RADI ZA DECODE

Svojom aplikacijom za tulumarenje osvajaju svijet, a traže nove suradnike

23.01.2016 u 20:13

Bionic
Reading

Da se doista može uspjeti ako se krene za ciljem koji se želi ostvariti, pokazuje tim od 13 ljudi, mahom inženjera računarstva i dizajnera, kojima su nakon prvog projekta vrata otvorili inozemni partneri. Ova priča počinje aplikacijom 9pm koja je mladima pružala informacije o noćnom životu u Zagrebu, a nastavlja se uspješnom suradnjom s inozemnim klijentima za koje tvrtka DECODE izrađuje softver po narudžbi

Sve je, dakle, počelo aplikacijom 9pm koja je tada trojicu mladih inženjera računarstva potaknula na otvaranje tvrtke.

'Upravo u vrijeme kada nam se kolega vratio iz SAD-a u Hrvatskoj su postali popularni pametni telefoni. Shvatili smo da ovdje ne postoji ništa slično aplikaciji poput 9pm-a. Tako smo došli na ideju da napravimo projekt koji bi studentima pomogao putem telefona pronaći mjesto za izlazak. Važno je naglasiti da je to bilo 2011. Za početak smo radili taj projekt čisto kao referencu kako bismo se lakše zaposlili nakon završenog studija FER-a. U tom procesu upoznali smo jako puno ljudi iz svijeta poduzetništva te naučili mnogo toga. Poduzetništvo nas je potpuno oduševilo’, započinje priču Marko Strizić, jedan od osnivača tvrtke DECODE.

9pm stvorio mnoge poslovne prilike

Aplikacija mladim ljudima koji se petkom ili subotom navečer žele provesti negdje u Zagrebu, a ne znaju gdje, nudi sve informacije o klubovima, općenito ponudi noćnog života.

‘9pm je bio projekt namijenjen mladima koji često izlaze. Služio je kao poveznica između klubova i mladih ljudi, pomoću kojeg se na jednostavan i atraktivan način mogu pronaći informacije o tome kamo izaći, otkriti akcijske cijene u klubovima i slično', objašnjava jedan od suosnivača.

Zbog tadašnje situacije na tržištu marketinga i aplikacija za izlaske Tulumarka je preuzela projekt 9pm, a inovatori su se okrenuli razvoju softvera po narudžbi. Kao gotovo svi koji krenu u svoj posao, i ovi su poduzetnici početnici imali određenih teškoća s hrvatskom administracijom. No administrativne barijere u vidu nelogičnih/apsurdnih situacija i zahtjeva uspješno su svladali.

Suradnja sa stranim tvrtkama

Sva ta neobična iskustva, ograničenja hrvatskog tržišta i problemi države pogođene krizom natjerali su ih da skrenu pozornost na druge zemlje te opcije koje nude velika i zdrava tržišta.

Nakon uspješno obavljenih poslova za klijente iz inozemstva, putem preporuka stvorile su se i druge poslovne prilike.

'Tvrtka se danas bavi izradom softvera po narudžbi, pretežno za strane klijente diljem svijeta. Imamo Android, iOS, Backend i odličan tim dizajnera te smo sposobni izraditi kompletno softversko rješenje, od nacrta i tehničke specifikacije do izrade, testiranja i isporuke. Upravo radimo i na razvoju marketinško-prodajnog tima koji će naše usluge predstaviti na globalnoj razini.

Najznačajniji projekt na kojem trenutno radimo, prema narudžbi naših klijenata iz Engleske, zove se aplikacija Fling, a kombinacija je Snapchata i WhatsAppa s preko 50 milijardi poslanih poruka i gotovo pet milijuna korisnika. Aplikacija je u Velikoj Britaniji, Nizozemskoj i SAD-u iznimno popularna', kaže suvlasnik tvrtke.

Danas dogovaraju projekte s tvrtkama iz Velike Britanije, SAD-a i Njemačke, a trenutno surađuju s Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Stoga sve motivirane i ambiciozne IT-ovce, one koji žele biti dio kreativnog i zabavnog tima, pozivaju da im se pridruže, a sve o tvrtki i projektima mogu pronaći na službenoj stranici DECODE-a.

'Voljeli bismo da nas mladi i talentirani inženjeri percipiraju kao destinaciju svoje buduće uspješne karijere', ističu kreativci iz DECODE-a. Zaposlenicima ne nude samo zanimljiv posao s najnovijim tehnologijama, nego i profesionalni rast i razvoj, a ne zanemaruju ni zadovoljstvo timova pa tako često organiziraju druženja. 'Uvijek smo u potrazi za dobrim kadrovima pa nam se zainteresirani mogu bilo kad slobodno javiti', sa smiješkom zaključuje Strizić.