OZLIJEĐENA DJEVOJKA

Svjetski prvak u ju-jitsu prijavljen zbog nasilja

10.01.2009 u 11:46

Bionic
Reading

Devetnaestogodišnja Zadranka u petak je oko 5.30 sati zbog nasilničkog ponašanja prijavila Vedrana Ikića (32), aktualnoga svjetskoga prvaka u ju-jitsu i bivšeg policajca, s kojim je u jednogodišnjoj vezi

Kako izvještava Večernji List, Ikić je u petak oko 15 sati nakon višesatne potrage priveden u policijsku postaju na kriminalističku obradu. Prema informacijama iz PU zadarske, dvoje mladih je te noći u većem društvu slavilo rođendan u jednom zadarskom lokalu, a oko četiri sata 19-godišnjakinja i njezine prijateljice su napustile lokal, no u Velebitskoj ulici mlade Zadranke presreo je Vedran Ikić.

On je 19-godišnjakinju najprije verbalno, a potom i fizički napao. Navodno ju je vukao za kosu i ispljuskao je. A kada je, potvrdili su nam u policiji, jedna od njezinih prijateljica i to kći poznatog visokog časnika vojske Kosova, Agima Cekua, pokušala mobitelom pozvati policiju, Ikić joj je iz ruke istrgnuo mobitel te ga razbio.

Vedran Ikić jutros je uz optužni prijedlog za narušavanje javnog reda i mira priveden prekršajnom sucu. Inače, taj Zadranin je poznat i po slučaju reketarenja iz kolovoza prošle godine kada je priveden istražnom sucu zajedno s Markom Čulinom, također bivšim policajcem.

Njih dvojicu prijavio je 32-godišnjak iz Sukošana koji im je u dogovoru s policijom na dogovorenom mjestu predao 11.500 kuna i 4.000 eura u označenim novčanicama. Zbog toga su Ikić i Čulina nekoliko tjedana proveli u pritvoru zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke.