REZIME SASTANKA

Svi srednjoškolci u Velikoj Gorici dobit će po 1000 kuna, a svim učenicima koji ih moraju nositi grad osigurava besplatne maske

26.08.2020 u 13:19

Bionic
Reading

Velika Gorica u svome je proračunu osigurala 2,5 milijuna kuna kako bi svim srednjoškolcima koji imaju prebivalište na području grada mogla isplatiti po 1000 kuna novčane naknade, a sada su donijeli odluku prema kojoj će svi učenici besplatno dobiti i zaštitne maske

Prije koji dan predstavnici Velike Gorice obavijestili su da su osigurali 2,5 milijuna kuna kako bi svim srednjoškolcima koji imaju prebivalište na području grada mogli isplatiti po 1000 kuna novčane naknade. 'Oni će si s tom stipendijom moći olakšati početak nove školske godine; kupiti materijale ili bilo što drugo što im je potrebno za školovanje', istaknuo je za VG online gradonačelnik Barišić.

Prijave će se pripremati od 1. rujna, a uz zahtjev će trebati priložiti potvrdu da srednjoškolac ima prebivalište na području grada, presliku kartice tekućeg žiroračuna te dokaz o redovnom pohađanju srednje škole.

Ovih dana, a uoči početka nove školske godine, održan je sastanak gradskih čelnika, na čelu s gradonačelnikom Draženom Barišićem, s ravnateljima osnovnih škola i dječjih vrtića. Sastanak je organiziran, među ostalim, kako bi se provjerila spremnost gradskih obrazovnih ustanova na prilagođene uvjete rada zbog novonastale situacije i epidemioloških mjera. Na sastanku je između ostalog spomenuto to da je Velika Gorica osigurala dovoljno besplatnih zaštitnih maski za sve učenike u svom gradu.