POTPISAN UGOVOR

Eurospin gradi centralno skladište u poslovnoj zoni kod Velike Gorice

14.08.2020 u 09:34

Bionic
Reading

U poduzetničkoj zoni Meridijan 16 u Vukovinskom polju započeli su radovi na izgradnji i asfaltiranju prometnice S2 koja bi ovu gospodarsku lokaciju trebala učiniti još privlačnijom brojnim investitorima

Kako doznaje vgdanas.hr ugovori su potpisani s još sedam velikih investitora među kojima je i Eurospin, trgovački lanac koji će ovdje graditi svoje centralno skladište.

Investicija Grada u izgradnju prometnice S2 vrijedna je oko 12,5 milijuna kuna.

'Prepoznajući pozitivne učinke djelovanja poduzetničkih zona na određenom području, Grad Velika Gorica iz godine u godinu ulaže u Poduzetničku zonu Vukovinsko polje, svjesni njezine važnosti za ovaj grad i lokalnu zajednicu, posebno kad govorimo o privlačenju novih investitora i otvaranju novih radnih mjesta. Trenutno je u procesu izgradnja prometnica S2 u Poduzetničkoj zoni Vukovinsko polje za čiju će se gradnju iz proračuna izdvojiti 12,5 milijuna kuna', rekao je gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić.

  • +31
Otvorenje prve trgovine Eurospina u Zadru Izvor: Cropix / Autor: Luka Gerlanc / CROPIX

Trenutno aktivni poduzetnici u Proizvodnoj zoni Vukovinsko polje su Atlantic Grupa, FAS Logistika i Palco. Novost je da su potpisani ugovori i s novim ulagačima pa će svoje mjesto tu pronaći AGS Movers koji sebavi privatnim i poslovnim selidbama na međunarodnoj razini, VG Autocijelovi, CTO, Astreja plus koja se bavi izradom i uvozom didaktičkih igračaka i dječjeg namještaja, Bertol Metal, ALCU i Eurospin, koji će ovdje graditi svoje centralno skladište.

'Veseli nas činjenica da se unatoč gospodarskoj krizi na globalnoj razini vode pregovori s potencijalnim međunarodnim investitorom. Riječ je o logističaru koji će graditi skladišta za zakup, te je za sada u postupku ishođenja dozvola. Osnaživanjem poduzetničke zone Vukovinsko polje Grad Velika Gorica prihoduje u proračun sredstva kroz komunalni doprinos i komunalnu naknadu, a koji se u cijelosti vraćaju u financiranje i održavanje komunalne infrastrukture u samoj zoni', dodao je Barišić.