rektorove upute

Sveučilište u Zagrebu odgodilo sve aktivnosti, osim nastave

  • Autor: V. B./Hina
  • Zadnja izmjena 12.03.2020 20:03
  • Objavljeno 12.03.2020 u 20:03
tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Tomislav Miletic/PIXSELL

Sveučilište u Zagrebu odgodilo je sve aktivnosti koje nisu izravno povezane s nastavom, a rektor Damir Boras donio je upute sastavnicama zagrebačkog Sveučilišta o postupanju vezano uz epidemiiju koronavirusa

Djelatnici i studenti koji su u proteklih 14 dana boravili izvan Hrvatske dužni su javiti se Upravi, odnosno nadležnom prodekanu za nastavu i studente te ostati u samoizolaciji 14 dana od povratka.

Kroničnim bolesnicima također se preporučuje ostati 14 dana kod kuće, navodi se u preporukama rektora zagrebačkog Sveučilišta Borasa zbog pogoršanja epidemiološke situacije vezane uz koronavirus.

Studentski domovi dužni su podignuti mjere higijene na najvišu razinu te povećati dostupnost dezinficijensa. Sastavnice su dužne osigurati dostupnost dezinficijensa te organizirati pojačanu dezinfekciju prostora sukladno uputama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Medicinski fakultet odgađa kliničku nastavu

Dekani fakulteta imaju pravo i obavezu postupanja sukladno okolnostima na pojedinom fakultetu.

Tako je i Dekanski kolegij Medicinskog fakulteta, imajući u vidu da specifičnost studije medicine i veću izloženost studenata, donio odluku da se klinička nastava u kojoj je student u izravnom kontaktu s pacijentom, gdje je god to moguće, zamijeni seminarskim oblikom nastave. U suprotnom, klinička nastava se odgađa na 14 dana.

Nastava na poslijediplomskim studijima tog fakulteta odgađa se 30 dana.

Dekanski kolegij Medicinskog fakulteta odlučio je i da se komunikacija sa svim studentskim referadama do daljnjega odvija isključivo elektroničkim putem, a nastavnike se obvezuje da se pripreme za online predavanja, u slučaju zatvaranja visokih učilišta. 

 FPZG obustavio nastavu s više od 100 studenata

Na Fakultetu političkih znanosti (FPZG) do daljnjega obustavljaju sve skupove, uključujući nastavu (predavanja na obaveznim predmetima) te akademske i javne događaje, sa stotinu ili više sudionika. Nastava s manje od stotinu sudionika će se održavati, ali pohađanje nije obavezno.

Dođe li do potpune obustave nastave u prostorijama Fakulteta, nastavnici će se javiti svojim studentima i obavijestiti ih o načinu nastavka održavaja nastave putem mrežnih stranica Fakulteta (intranet) i drugih digitalnih kanala. Nastava u ljetnom semestru se u svakom slučaju nastavlja, bude li potrebno, nastavlja se na daljinu, doznaje se na FPZG-u. 

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!