ŽELJA ZA SLAVOM

Šveđanin priznao 30 ubojstava, a nije bio kriv

22.10.2012 u 12:19

Bionic
Reading

Što sve ljudi neće napraviti zbog slave dokazuje i Šveđanin Thomas Quick koji je priznao da je kriv za čak više od 30 neriješenih ubojstava iako zapravo nikoga nije ubio

Serijski 'ubojica' zove se zapravo Sture Bergwall, no sam je sebe prozvao Thomas Quick. Ima 62 godine, a u psihijatrijskoj se bolnici nalazi od 1991. nakon što je priznao da je ubio više od 30 ljudi. Za osam je ubojstava i pravomoćno osuđen, piše Guardian.

Policiji je priznao da je brutalno ubijao, silovao pa čak i pojeo dijelove tijela svojih žrtava, a najmlađa među njima bila je devetogodišnja djevojčica čije tijelo nikada nije pronađeno.

Quick je nazvan švedskim Hannibalom Lecterom, a njegov je lik preplavljivao sve medije. Za njegov se slučaj 2008. godine zainteresirao poznati švedski redatelj dokumentarnih filmova Hannes Råstam koji ga je posjetio u bolnici. Prekopao je 50.000 stranica sudskih dokumenata i policijskih izvješća te zaključio da ne postoji ni jedan dokaz koji bi Quicka optuživao za ubojstva koja je priznao.

Ni u jednom slučaju nije bilo tragova DNK, oružja kojim je počinio ubojstvo ili pak svjedoka. Ništa osim priznanja.

'Bio sam jako usamljen kad je sve počelo. Bio sam ovdje s najgorim kriminalcima i shvatio sam da što veći zločin si počinio, to ćeš biti interesantniji liječnicima. I ja sam htio pripadati toj grupi ljudi, biti zanimljiva osoba', kazao je britanskoj novinarki Quick koji je u psihijatrijskoj ustanovi završio nakon oružane pljačke. Jednom je liječnicima rekao: 'Možda sam nekoga i ubio' i priznanja su nakon toga počela.