MERKEL I WULFF PREKIDAJU ODMOR

Sve su žrtve Loveparade umrle zdrobljene

28.07.2010 u 12:58

Bionic
Reading

Nova šefica Vlade Nordrhein-Westphalen, Hannelore Kraft, izjavila je u Düsseldorfu da nitko od 20 poginulih u tragediji Loveparade u Duisburgu nije umro od posljedica pada, već su svi do jednoga zdrobljeni

Kraft je iznijela prve podatke istrage koja se vodi pod zapovjedništvom policije Koelna prema kojima su sve žrtve imale zdrobljen prsni koš.

Istovremeno se pojačava pritisak na gradonačelnika Duisburga Adolfa Sauerlanda (CDU), jer u demokršćanskim strankama CDU i CSU raste broj onih koji traže njegovu ostavku, pogotovo nakon što je uhvaćen u lažima.

Naime, Sauerland vodi polemiku s policijom i vatrogascima o tome da nije bio upozoren na propuste u organizaciji pa se otkrilo da je sudjelovao na sastancima gdje su ga stručnjaci za sigurnost na vrijeme upozorili na to da prostor za Loveparade ne odgovara zbog ogromnog broja ljudi koji se očekivao na tom događaju.

U tom smislu Hannelore Kraft (SPD) nije odbacila mogućnost da će na kraju biti i političkih posljedica.

Panika i stampedo koji su se dogodili prošle subote, jedna su od najstrašnijih tragedija u Njemačkoj posljednjih godina zbog čega će kancelarka Angela Merkel i savezni predsjednik Christian Wulff prekinuti ljetni odmor i prisustvovati komemoraciji pokopa žrtava ove subote.