HLOVERKA NOVAK SRZIĆ:

'Svaka žena će podržati ženu za predsjednicu'

06.12.2014 u 15:59

Bionic
Reading

Na službenoj web stranici HDZ-ove predsjedničke kandidatkinje Kolinde Grabar Kitarović u subotu je objavljen videoprilog sa HDZ-ova skupa nazvanog 'Žene za predsjednicu', na kojem je kandidatkinji Grabar Kitarović upućena potpora Zajednice žena Katarine Zrinski. Skup je održan još 28. studenog, a u javnosti je nezapaženo prošla podrška koju je HDZ-ova kandidatkinja dobila od negdašnjih uzdanica HRT-a, Hloverke Novak Srzić i Silvije Luks

Silvija Luks, dugogodišnja novinarka HRT-a, rekla je da 'jedino Kolinda može ovu zemlju povesti na mjesto gdje ćemo svi biti jednaki i pred pravom i u suštini'.

'Nema razlike između muškaraca i žena. Mi se ne borimo jedni protiv drugih, nego zajedno, a to može jedino Kolinda Grabar Kitarović', rekla je Luks. Slično misli još jedna HRT-ova veteranka, Hloverka Novak Srzić:

'Svaka žena će podržati ženu za predsjednicu zato što će to biti prva žena predsjednica i ja sam vrlo zadovoljna što idemo prema toj ravnopravnosti o kojoj stalno govorimo i prema toj praksi', navela je Novak Srzić.

Udivljenje koje je svojom pojavom u zagrebačkom Westinu izazvala Kolinda Grabar Kitarović očituje se i u izjavi Mirjane Čagalj iz Zajednice žena Katarine Zrinski.

'Gospođa Kolinda je pametna, visoko pozicionirana. Gospođa Kolinda izgleda predivno, elokventna je, obrazovana, vole je žene, voli je narod, nema što nego biti predsjednica', rekla je Mirjana Čagalj

U znak podrške Kolindi Grabar Kitarović oglasila se i pjevačica Vanda Winter.

'Drago mi je što ona podržava ideju o tome da u politici treba biti što više žena i da se mladim naraštajima žena treba podupirati njihova ambicioznost, želja za osobnim i profesionalnim razvojem', rekla je Winter.

Ponosna što se na skupu HDZ-a okupilo toliko žena, Kolinda Grabar Kitarović istaknula je da ne dijeli svijet na žene i muškarce, ali...

'Ipak je bitno da mi žene podržavamo jedna drugu jer ima još puno pitanja koje moramo riješiti u našem društvu. Još uvijek nismo postigli punu implementaciju zakonodavstva koje je na najvišim europskim razinama, ali u praksi se susrećemo s puno diskriminacije prema ženama, one su potplaćene za isti posao, ima puno više nezaposlenih žena nego muškaraca, žene i djeca predominantno su žrtve nasilja u obitelji. Dakle, još puno toga moramo učiniti, podržavati jedne druge, njegovati ambicije kod djevojčica i mladih žena da mogu biti sve što žele i da nikad ne dopuste da im netko kaže da nešto ne mogu samo zato što su žene', zaključila je Grabar Kitarović.