ĆIRILIČNE PLOČE

Sutra se nastavlja suđenje Josiću za poticanje nereda u Vukovaru

20.04.2016 u 12:37

Bionic
Reading

Zbog organiziranja, nagovaranja i poticanja na nerede šire mase, sutra se nastavlja suđenje Tomislavu Josiću iz inicijative Stožer za obranu hrvatskog Vukovara na tamošnjem Općinskom sudu, podsjetio je Stožer te prozvao i novoizabranu vlast za oglušivanje na odluku Ustavnog suda te da nije učinila ništa kako bi zaustavila, kako tvrdi Stožer, 'bjesomučnu pravosudnu hajku protiv volje naroda i najtežih stradalnika Domovinskog rata'

Josić je najavio da će svoju obranu iznijeti i javno prije početka samog ročišta ispred zgrade Suda, a iz Stožera i dalje tvrdr da je odluka bivše Vlade protuzakonita i da se nasilno uvodilo dvojezičnost u službenu uporabu u Vukovaru te da se nastavlja sudski progon.

Na Općinskom sudu u Vukovaru prošle srijede je održano prvo ročište u postupku protiv saborskog zastupnika HDZ-a Steve Culeja kojega se optužuje za izazivanje nereda 2. rujna 2013. u Vukovaru kada je skupina prosvjednika razbila dvojezične ploče postavljene na državnim ustanovama u tome gradu, pri čemu su dvojica policajaca lakše ozlijeđena, a drugo ročište zakazano je za 12. svibnja.