tražio i dobio

Sutkinja u Zadru muškarcu odgodila odlazak u zatvor jer je ovaj poželio pobrati masline

02.12.2020 u 12:29

Bionic
Reading

Županijski sud u Zadru uvažio je molbu muškarca za odgodom izvršenja kazne zbog vrlo praktičnog razloga. Ovaj Zadranin je, naime, tražio prolongiranje odlaska u zatvor kako bi - pobrao masline

Kako doznaje Zadarski, osuđeni A.P. (38) je 2. studenog preko svog odvjetnika sutkinji izvršenja poslao molbu u kojoj traži da mu se odgodi upućivanje na izdržavanje kazne zatvora jer je njegova majka vlasnica obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva u sklopu kojeg imaju maslinik u Gorici. Usred su sezone branja maslina, trebaju i presaditi nove sadnice koje ne trpe odgodu, a prije toga trebaju pripremiti teren za sadnju.

Sutkinja Dijana Grancarić ovu je molbu, tako i dokaze koji su uz nju priloženi, prihvatila kao osnovanu.

'Zakon o izvršenju kazne zatvora kao jedan od razloga za odgodu predviđa i obvezu osuđenika u dovršavanju započetog posla zbog čijeg bi neobavljanja nastala znatna materijalna šteta. Sutkinja izvršenja je stava da u konkretnom slučaju egzistira zakonski osnov te je osuđeniku odgodila njegovo upućivanje na izdržavanje kazne zatvora u trajanju od jednog mjeseca, u kojem vremenu Sud očekuje će osuđenik završiti svoje započete obiteljske poslove, te dana 17. prosinca 2020. nastupiti na izdržavanje kazne zatvora u Zatvor u Zadru' - stoji u obrazloženju rješenja od 5. studenog koje je potpisala sutkinja Grancarić.