SUĐENJE ZA UBOJSTVO PUKANIĆA

Sutkinja 'otkantala' odvjetnike obrane

10.06.2010 u 12:08

Bionic
Reading

U nastavku suđenja Robertu Mataniću i ostalima optuženima za ubojstvo Ive Pukanića i Nike Franjića, sutkinja Županijskog suda u Zagrebu Ivana Kršul odbila je zahtjeve obrane za izuzećem telekomunikacijskog vještačenja i iskaza krunskog svjedoka Tomislava Marijanovića

Obrana je nakon saslušanja vještaka za eksplozivne naprave iz policijskog Centra za kriminalistička vještačenja Ivan Vučetić zatražila da se iz dokaznih spisa izuzmu sva vještačenja tog centra.

Naime, vještak za eksplozivne naprave napravio je telekomunikacijsko vještačenje, a obrana tvrdi da on za to nije bio kompetentan.

Sutkinja Ivana Kršul rekla je da je sud uobičajenom procedurom zatražio vještačenja od Centra i da ne vidi razloga za izuzimanjem bilo kojeg od njih.

Također je odbila zahtjev obrane za izuzimanjem iskaza krunskog svjedoka Tomislava Marijanovića, a dodala je i da nema razloga za preispitivanjem njegova statusa krunskog svjedoka: 'Sud to ne preispituje jer je njemu status krunskog svjedoka dodijelio glavni državni odvjetnik', rekla je Kršul.

Ako se obrana bude žalila, a Vrhovni sud odbaci žalbu, suđenje se 8. srpnja nastavlja iznošenjem obrane prvooptuženog Roberta Matanića