STVAR INTERPRETACIJE

Šustaru je Karamarkova poruka Oreškoviću 'normalna'

30.03.2016 u 10:23

Bionic
Reading

Predrag Šustar, ministar znanosti, obrazovanja i sporta, ocijenio je u srijedu 'normalnom' izjavu šefa HDZ-a i potpredsjednika Vlade Tomislava Karamarka prema kojoj premijer Tihomir Orešković još uvijek ima podršku te stranke i da više neće biti premijer kad izgubi tu podršku. Upitan je li to zapravo prijetnja Oreškoviću, Šustar je ustvrdio da je to 'stvar interpretacije'

'Pa gledajte, to je sve stvar neke interpretacije. Rekao bih da je jednostavno rekao stvar koja je normalna, koja se može očekivati, ali ja to procjenjujem kao jako dobru suradnju i ponavljam - sad smo mi na potezu i moramo puno brže reagirati', kazao je Šustar novinarima pred Vladom, dodajući da on ne vidi nikakva odstupanja.

'Ali ono što mi kao Vlada moramo napraviti u svom području ono je što se od nas očekuje i ritmom koji sada nakon usvajanja proračuna mora biti brži', rekao je Šustar.

Najavljenu Oreškovićevu turneju po Hrvatskoj ne vidi kao distanciranje od HDZ-a.

'Ne, nikako. Mislim da nitko to ne očekuje i mislim da je dobro da je premijer sve prisutniji - to je dobro za Vladu, za sve nas. Drago mi je da ide i u Vatikan, to je nešto što je jako, jako važno za sve nas, ali i inače - prisutnost premijera u javnosti, to se očekuje. To je nešto što je poželjno i dio posla koji on mora obavljati', rekao je Šustar, dodajući da to vidi kao pozitivan pomak.