SUKOBI U BANOVINI

Suspendiran Zdenko Dvornik, savjetnik za urbanizam

09.11.2009 u 21:06

Bionic
Reading

Dva mjeseca nakon što je u izabran na novokomponiranu funkciju savjetnika za urbanizam, ing. Zdenko Dvornik je naprasno suspendiran. Premda ovo na prvi pogled zvuči kao iznenađenje, to je logičan epilog nedefiniranog statusa te funkcije u splitskoj Banovini

Splitski gradonačelnik Željko Kerum je dolaskom na vlast izmislio novu funkciju savjetnika pri gradskoj upravi i oni su bili nadređeni pročelnicima. Ta situacija je izazvala dosta nedoumica jer time nisu bile definirane odgovornosti. Odluke formalno-pravno potpisuju pročelnici nakon odluke savjetnika, čija je riječ zadnja, ali bez odgovornosti.

Obrazloženje suspenzije ing. Dvornika iz Banovine je bila izjava da on nije zadovoljio na toj funkciji. U takvo obrazloženje je teško povjerovati jer nakon dva mjeseca naprosto nije moguće kvalitetno ocijeniti nečiji rad. Zdenko Dvornik je u Banovinu došao iz arhitektonskog biroa Nemico koji potpisuje projekt proširenja zapadne obale splitske luke ispred Kerumovog hotela Marjan Hilton. Osim toga, on je godinama radio u tvrtki Pomgrad koja je specijalizirana za gradnju luka i pomorskih radova, pa je kao takav više nego stručan za zahvat gradnje zapadne obale.

Podsjetimo da je taj skupi projekt koji će platiti grad Split neophodno izvršiti da bi Marjan Hilton zaslužio petu zvjezdicu. Gdje se dogodio krivi spoj i zašto je naprasno suspendiran ing. Dvornik, zasad nije poznato, ali je to sasvim sigurno vezano uz spomenuti projekt koji je ključan za ovaj mandat splitskog gradonačelnika. Tko će zamijeniti Dvornika, tek ćemo vidjeti, no ovo je prvi pokazatelj mogućih nesporazuma unutar dosad relativno kompaktnog Kerumovog pokreta.