SLOBODA NAPOKON

Supruga suca Kvesića izašla iz Vrapča, zatražit će rastavu

19.07.2013 u 20:28

Bionic
Reading

Nakon izlaska iz psihijatrijske bolnice Vrapče Zdenka Kvesić, supruga osječkog županijskog suca Ante Kvesića, za HTV je rekla kako će zatražiti razvod braka

Tvrdi kako je bila bez razloga prisilno hospitalizirana.

'Sva su moja ljudska prava, i kao žene, i kao majke, i kao člana zajednice, dovedena u pitanje i grubo narušena. Nakon tih silnih lijekova na koje sam bila prisiljena mogu samo reći da nemam teksta. Vezanje za krevet je bilo prestrašno. Nisam pružala nikakav otpor i to su vidjeli moja sestra i njena kćer. Nadam se da to inače nije način ophođenja prema pacijentima', rekla je Kvesić za HTV.

Kaže da joj je otpusno pismo uručila doktorica Draženka Ostojić, supruga ministra zdravstva Rajka Ostojića

'Rekla mi je da bi, da je ona prošla ono što sam ja u ovih gotovo mjesec dana, sama sebi postavila takvu dijagnozu', otkrila je Kvesić

Njezinu žalbu na prisilno smještanje u bolnicu vijeće Županijskog suda u Zagrebu je odbacilo.

Pučka pravobraniteljica Lora Vidović najavila je da će provesti istragu.

'Očito je da je nekih propusta ipak bilo. Kojih, koliko, kada, gdje, tko ih je učinio, za to bih ipak pričekala još nekoliko dana da dobijemo sve relevantne informacije', izjavila je Vidović.

'Nadzor je napravljen u obje bolnice, i u Osijeku i u Vrapču. Naravno da ne mogu ništa govoriti o dijagnozi i eventualnim drugim stvarima. O tome će svoje reći nadležna tijela', izjavio je ministar Ostojić.
275060,274888,275422,274444