PAD CESSNE

Suprug ozlijeđene padobranke: 'Avion je totalno uništen, čudo da ima preživjelih'

26.05.2024 u 12:36

Bionic
Reading

Podsjetimo, u subotu u poslijepodnevnim satima Centar 112 zaprimio je dojavu da se u blizini aerodroma Lučko srušio manji avion Cessna. U tom avionu bilo je pet putnika, svi hrvatski državljani. Nažalost jedna osoba je preminula, a četiri osobe su ozlijeđene. Prema posljednjim informacijama, svi su izvan životne opasnosti. Za sada nema novih saznanja o nesreći. Istragu provodi Agencija za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu. Sve bi moglo potrajati sljedećih nekoliko dana

Među ozlijeđenima je veteranka hrvatskog padobranstva Veselka Klobučarić-Pirc.

'Bolje je nego što smo očekivali. Dobila je jedino šancov ovratnik zbog tog udara i sve je prošlo bez problema, ništa nije puklo. Svi smo još u šoku tako da se i ponašamo na sličan način. Ona razgovara i stvar je prošla u najboljem redu u odnosu na nesreću koja se dogodila. Mogla je biti puno gore', rekao je za Dnevnik HTV-a Zdravko Pirc, suprug ozlijeđene.

Kazao je kako je on prije nesreće na istom avionu imao tri leta i sve je proteklo bez problema. 'Četvrti let nije se pojavio na nebu u određeno vrijeme i čujemo hitnu. Bilo je jasno da se nešto dogodilo teško.

Zazvonio je telefon i javila se hitna Zagreb i kaže mi da je avion pao u šumu, ali da ne znaju gdje. Rekao sam da ću im reći gdje je. Avion nakon polijetanja ide u lijevi zaokret i s male visine mogao je samo završiti u šumi Kerestinec. To je bila prva grupa lokacija', ispričao je Pirc.

'Nakon toga smo išli letjeti da iz zraka prepoznamo mjesto doskoka. Nismo uspjeli, ali jedan od preživjelih je javio na mobitel da jedrilica kruži iznad njih, tako da je to bila jedna bolja lokacija. Otkazala je mašina u avionu i došlo je do sudara. Avion je totalno uništen, tako da je pravo čudo da je to uopće netko preživio', kazao je Pirc.

  • +7
U šumi kraj Kerestinca srušio se zrakoplov Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL
sve osim nogometa