'DRAMATIČNE' SCENE

Ljutiti Srbi dijele fotografiju Vučićeve savjetnice iz UN-a: 'Najbolji opis režima'

26.05.2024 u 11:50

Bionic
Reading

Društvenim mrežama kruži video predsjednika Srbije Aleksandra Vučića koji je na glasanju o Rezoluciji o Srebrenici gnječio zastavu i njome se udarao po čelu. Osim tog videa širi se i fotografija Suzane Vasiljević koja ga je snimala. Riječ je o Vučićevoj savjetnici za medije

Vasiljević se tijekom glasanja na Općoj skupštini UN-a smijala te je za to vrijeme mobitelom snimala ili fotografirala vidno uzrujanog Vučića. Mnogi korisnici društvenih mreža zbog toga su je žestoko kritizirali.

'Najbolji opis ovog režima ikada. Slikovitije ne može', napisala je jedna korisnica društvene mreže X.

Generalna skupština UN-a u četvrtak je usvojila rezoluciju kojom se 11. srpnja proglašava Međunarodnim danom sećanja na genocid u Srebrenici 1995. godine. Rezolucija osuđuje negiranje genocida i veličanje ratnih zločinaca.

'Nitko na svijetu mi neće uzeti moju zastavu. Pošaljite osiguranje slobodno. Dajte mi da vidim junaka koji će mi uzeti trobojnicu', govorio je Vučić u New Yorku.

Za rezoluciju, kojom se među ostalim osuđuje negiranje genocida i veličanje ratnih zločinaca, glasale su 84 od 193 države članice UN-a, protiv je bilo njih 19, a suzdržano 68.

sve osim nogometa