SPREMA SE NOVI CIRKUS

Šundov: Briga nas za ministricu, stavit ćemo križ na Marjan!

27.04.2013 u 17:11

Bionic
Reading

'Križ na Marjanu bit će postavljen do prvog kruga lokalnih izbora, to vam garantiram!' najavio je splitski dogradonačelnik Jure Šundov, reagiravši na odluku ministrice kulture Andree Zlatar po kojoj je visina obilježja na Marjanu smanjena s deset na osam metara, što je protumačeno kao sprječavanje Kerumove predizborne akcije. Sada bi, navodno, trebalo ponovno tražiti lokacijsku dozvolu, pa bi se postupak otegao još nekoliko mjeseci...

Sve navodi na zaključak da se sprema novi cirkus uoči lokalnih izbora u Splitu: kako je Kerumov zamjenik kazao za tportal, odluka ministrice 'nikoga ne obvezuje' i splitska vlast neće je poštivati. 'To je naknadna pamet i nimalo nas ne zanima! Imamo konačnu i pravomoćnu lokacijsku dozvolu za križ visine deset metara, što je jednoglasno potvrdilo i Gradsko vijeće, pa se radi o završenoj priči. Kamen za križ već je spreman i posao će biti gotov do 19. svibnja', kazao nam je Šundov.

'U postupku izdavanja dozvole Ministarstvo kulture već je dalo svoju suglasnost, a nakon toga Grad Split je sam sebi izdao dozvolu. Postupak je završen, a ovo reagiranje ministrice je motivirano samo političkim razlozima. Očito su se prestrašili Kerumova rejtinga i rezultata i pokušavaju ga osujetiti, a nama je to samo dodatna reklama. Hvala im', jasan je Šundov.

Vjersko obilježje na vrhu Marjana, kaže, postavlja se za sve kršćane koji žive u Splitu - od katolika i pravoslavaca do baptista - a u stvarnosti se radi o vraćanju obilježja koje je ondje stajalo početkom prošlog stoljeća.

'Ne, nećemo raditi nikakvu feštu zbog postavljanja križa. Zna se kako je onaj na križu skončao, nije umro u veselju i slavi, nego u mukama. Bit će dostojanstveno', najavljuje Šundov.