vremenska prognoza

Danas sunčano i vruće, pogledajte što nas čeka za vikend

23.08.2017 u 07:28

Bionic
Reading

Pretežno sunčano i danju vrlo toplo, pa i vruće. Vjetar uglavnom slab, na Jadranu ujutro slaba i umjerena bura, a poslijepodne maestral

Najviša dnevna temperatura zraka između 23 i 28, a na Jadranu između 27 i 31 Celzijev stupanj, javlja Državni hidrometeorološki zavod.

Biometeorološke prilike će u cijeloj Hrvatskoj biti povoljne. Temperaturni uvjeti će podržavati dobar san noću, a danju primjerenu radnu koncentraciju i dobro raspoloženje. Zbog toga će se većina ljudi osjećati dobro i neće imati tegobe uzrokovane vremenom.

  • +80
Ljeto na plažama diljem Hrvatske Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Jaramaz

Sutra će prevladavati sunčano, na Jadranu vedro. U najzapadnijim kopnenim krajevima, ponajprije u Gorskom kotaru, poslijepodne će biti mala mogućnost kratkotrajnog lokalnog pljuska.

Vjetar uglavnom slab, na Jadranu slab do umjeren sjeverozapadnjak i zapadnjak, ujutro duž obale burin.

Najniža jutarnja temperatura uglavnom od 8 do 13, na Jadranu od 17 do 22, a najviša dnevna od 27 do 32 Celzijeva stupnja.

Prognoza za Hrvatsku - Zagreb, Split, Osijek i Rijeku Izvor: DHMZ / Autor: DHMZ

U četvrtak će pak biti toplije - jutarnje temperature porast će na 15 stupnjeva Celzijevih, dok bi najviše dnevne trebale doseći 34 stupnja. U petak i za vikend bit će sunčano i vruće, a najviše dnevne temperature porast će na 34 u petak, odnosno na 35 stupnjeva Celzijevih tijekom vikenda.

Vrhunac ovog toplinskog vala bit će u ponedjeljak, kada će najviše dnevne temperature porasti na 36 stupnjeva Celzijevih, no tijekom dana su mogući pljuskovi. U utorak pak očekuje se blago osvježenje uz najvišu dnevnu temperaturu od 30 stupnjeva Celzijevih.