prognoza

Sunčan i topao dan je pred nama, ali za vikend se vrijeme mijenja

22.10.2020 u 07:31

Bionic
Reading

Prevladavat će sunčano te toplo, a na zapadu i sjeverozapadu zemlje i vjetrovito, prognoza je Državnoga hidrometeorološkog zavoda za Hrvatsku za četvrtak.

Jedino će na širem riječkom području biti prolazno više oblaka uz malu vjerojatnost za kišu. Ujutro na istoku ponegdje kratkotrajna magla, uglavnom u Posavini.

Vjetar slab i umjeren južni i jugozapadni, u gorju i središnjim predjelima s jakim udarima, a u Dalmaciji i sjeverozapadni.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 18 do 23 Celzijevih stupnjeva.

Na kopnu u petak djelomice sunčano te i dalje iznadprosječno toplo, a malo kiše može pasti u Gorskom kotaru. U subotu i nedjelju promjenljivo i pretežno oblačno povremeno s kišom te svježije. U petak će puhati umjeren i jak jugozapadnjak, u subotu vjetar slab, a u nedjelju slab do umjeren sjeverac i sjeveroistočnjak.

Na Jadranu u petak pretežno sunčano. Na sjevernom dijelu uz povremeno umjerenu naoblaku ponegdje može pasti malo kiše. U dane vikenda promjenljivo i nestabilno mjestimice s kišom i pljuskovima. Puhat će slabo do umjereno jugo i jugozapadnjak, a u nedjelju na sjevernom dijelu bura. Zadržat će se razmjerno toplo.