40 mornara ima simptome

Sumnja na koronavirus na francuskom nosaču zrakoplova Charles de Gaulle

  • Autor: I. I. / Hina
  • Zadnja izmjena 08.04.2020 11:04
  • Objavljeno 08.04.2020 u 11:04
Ilustracija

Ilustracija

Izvor: Pixsell / Autor: Fred TANNEAU / AFP

Četrdesetak mornara s francuskog nosača zrakoplova Charles de Gaulle imaju odnedavno simptome slične onima koronavirusa i pod pojačanom su liječničkom opservacijom, objavilo je srijedu ministarstvo obrane

'Već danas, ekipa s testovima bit će upućena na nosač zrakoplova kako bi istražila slučajeve koji su se pojavili i spriječila širenje virusa na brodu', objavilo je ministarstvo u priopćenju.

Pojasnilo je da nosač zrakoplova koji se trenutno nalazi u Atlantiku, predviđa povratak prema Toulonu prije datuma koji je ranije bio utvrđen, 23. travnja.

'Mornari koji pokazuju simptome stavljeni su u izolaciju zbog opreza prema ostalima. Kod njih nema nikakvog pogoršanja stanja', dodalo je ministarstvo.

Ministrica obrane Florence Parly u više je navrata ranije izjavila da bolest neće spriječiti oružane snage da nastave svoje misije.

Nosač zrakoplova dobro je opremljen medicinskim potrepštinama, ima liječničku ekipu od dvadesetak osoba, prostoriju za hospitalizaciju s desetak kreveta, respiratore, kao i prostor za izolaciju sa stotinjak mjesta, pojašnjava se.

Epidemija Covida -19 već je pogodila američki nosač zrakoplova Theodore Roosevelt u Pacifiku.

Američke vlasti najprije su odbile evakuirati mornare s broda a potom smijenile zapovjednika koji se bio oglasio pismom o stanju na brodu. U utorak je zbog tog slučaja ostavku podnio tajnik američke ratne mornarice Thomas Modly.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!