OSTAVIO I 60.000 $ NAPOJNICA

Sultan Vlahušiću darovao skupocjen sat

Bionic
Reading

Tijekom posjeta omanskom sultanu Quabosu Bin Saidu Alsaidu na njegovoj jahti Alsaid gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić od predstavnika sultanata Oman dobio je vrijedan dar - ručni sat - o čemu je danas obaviješteno Povjerenstvo za sprečavanje sukoba interesa

Sukladno Zakonu o sprečavanju sukoba interesa, dar postaje vlasništvo RH, a prema Uredbi o darovima koje prime dužnosnici dar je predan gradu Dubrovniku, o čemu je izdana primjerena potvrda, doznaje se u u gradu Dubrovniku.

Omanski sultan u Dubrovniku je boravio tjedan dana, a u petak, večer prije odlaska, upriličio je primanje i večeru za uzvanike, među kojima je bio i gradonačelnik Dubrovnika.

Zaposlenici luksuznih dubrovačkih hotela Hilton Imperial i Rixos Libertas ovih dana zaista imaju razloga biti sretni. Gotovo tjedan dana boravka osoblja omanskog sultana njegovog veličanstva Quabosea Bin Saida Al Saida u ovim hotelima bilo je odlično odrađeno, što je sultan i nagradio.

Prema informacijama portala Dubrovniknet.hr, sultan je nagradio sve zaposlenike Hilton Imperiala s po 100, 200 ili 300 dolara napojnice. Neslužbeno, radi se o najmanje 50 zaposlenika. Informaciju, očekivano, nitko iz hotela nije htio potvrditi.

'S obzirom da poštujem privatnost naših gostiju te se trudimo sačuvati njihov identitet, ne mogu detaljnije komentirati vaš upit', izjavio je glasnogovornik Hiltona Vlaho Margaretić.

No osim Hiltona sultan je nagradio i zaposlenike Rixosa. Izvori dubrovačkog portala tvrde da je svaki zaposlenik, od direktora do čistačica, dobio čak 450 dolara.

'Nažalost, ne mogu to komentirati. Budući da cijenimo zadovoljstvo uslugom našeg hotela koje su izrazili Omanci, dogovor je da o tome nećemo govoriti', kazala je Roberta Šimunović, glasnogovornica hotela Rixos Libertas, u kojem je, prema neslužbenim informacijama, zaposleno najmanje 120 ljudi.

Jednostavnom računicom dolazi se do iznosa od najmanje 60.000 dolara napojnica za izvanrednu uslugu sultanovom osoblju u dva luksuzna dubrovačka hotela s pet zvjezdica.

Treba napomenuti da su sultanovi zaposlenici bili i u hotelima Petka i Argentina, no podataka o napojnicama za tamošnje osoblje zasad nema.