dopune dnevnog reda

Šuker se vraća u Sabor; traži se povjerenje za Stierovu nasljednicu

  • Autor: S. S./Hina
  • Zadnja izmjena 18.06.2017 21:41
  • Objavljeno 18.06.2017 u 21:30
Marija Pejčinović Burić / Ivan Šuker

Marija Pejčinović Burić / Ivan Šuker

Izvor: Pixsell / Autor: Auto

Hrvatski sabor u ponedjeljak će raspravljati o konačnoj verziji izmjena Zakona o strancima, no prije toga proširit će dnevni red novim točkama te glasovati o onima koje je ranije raspravio. Sabor svoj dnevni red treba proširiti Vladinim prijedlogom da iskaže povjerenje Mariji Burić Pejčinović za obavljanje dužnosti potpredsjednice Vlade i ministrice vanjskih i europskih poslova.

Burić Pejčinović, koja je sada državna tajnica u Ministarstvu vanjskih poslova i ima respektabilnu diplomatsku karijeru, naslijedit će Davora Ivu Stiera koji je dao ostavku na ministarsku dužnost i odlučio se vratiti u HDZ-ove saborske redove. U dnevni red trebao bi se uvrstiti i prijedlog triju saborskih klubova - HDZ-ova, HNS-ova i Kluba nacionalnih manjina da se Furio Radin izabire za potpredsjednika Sabora.

Osim toga, u dnevnom bi se redu trebao naći i Prijedlog strategije nacionalne sigurnosti i zakonski prijedlog o domovinskoj sigurnosti, oba dokumenta predložila je Vlada, a već u utorak trebali bi se naći pred matičnim saborskim Odborom za obranu.

U saborskim klupama ponovno Ivan Šuker i Ante Babić te Ante Bačić

Sabor, osim toga, sukladno nedavnom preslagivanju većine, treba potvrditi promjene u sastavima saborskih radnih tijela te u redovima Kluba HDZ-a. U saborske klupe vratit će se HDZ-ov veteran Ivan Šuker, mijenjat će Dražena Bošnjakovića koji je preuzeo Ministarstvo pravosuđa, umjesto Andre Krstulovića Opare koji je izabran za gradonačelnika Splita, u saborske će klupe ponovno sjesti Ante Babić, a umjesto HDZ-ova župana Blaženka Bobana Ante Bačić.

Stierovim povratkom iz Sabora odlazi zastupnica Majda Burić.

Majda Burić

Majda Burić

Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Kadrovska su to rješenja o kojima će prije samog Sabora, u ponedjeljak ujutro, odlučivati Mandatno-imunitetno povjerenstvo.

Konačnu verziju izmjena Zakona o strancima, o kojoj će Sabor raspravljati u ponedjeljak žestoko kritiziraju nevladine udruge, tvrde da se njima kriminalizira pomaganje strancima, a pomagače kani kažnjavati visokim novčanim kaznama.  

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!