NA TRGU HRVATSKIH VELIKANA

Šuker i Milinović skoro se potukli

07.04.2009 u 15:23

Bionic
Reading

Sukob dvojice ministara i članova Predsjedništva HDZ-a skoro je završio tučnjavom. Prema Nacionalovim izvorima, na sjednici Predsjedništva HDZ-a održanoj prije dva tjedna u središnjici stranke na Trgu hrvatskih velikana došlo je do žestoke svađe između ministra financija Ivana Šukera i ministra zdravstva Darka Milinovića

ZAGREB - U jednom trenutku Milinović je toliko isprovocirao Šukera da je skoro došlo do fizičkog obračuna, ali su ih u tome spriječili preostali članovi koji su se ispriječili između njih. Nakon što su se obojica smirili, predsjednik HDZ-a Ivo Sanader svima prisutnima naložio je da cijeli incident drže u tajnosti, no nakon dva tjedna detalji o sukobu ipak su procurili, piše Nacional.

Već dulje vrijeme ministar financija Ivan Šuker ima velikih problema unutar vlade, o čemu svjedoče i nesuglasice s potpredsjednikom vlade Damirom Polančecom, ali i sve češće svađe s ministrom zdravstva Darkom Milinovićem, o čemu se dosad pisalo u javnosti. 

Budući da je to bilo vrijeme kad se raspravljalo o rebalansu državnog proračuna, sukob Šukera i Milinovića vjerojatno je povezan s državnim novcem potrebnim za resor zdravstva, piše Nacional. Ipak, nakon što je Šuker već po tko zna koji put odbio jedan Milinovićev zahtjev, Milinović mu je navodno na to replicirao riječima: 'Je li te Pašalić naučio da se tako razgovaraš?'. U tom trenutku obojica su ustali sa svojih mjesta i skoro se potukli, ali su ih u tome spriječili ostali članovi Predsjedništva.