TRAŽI 112 TISUĆA KUNA

Šuica tuži Vlahušića zbog klevete

Bionic
Reading

Zbog dva kaznena djela klevete, pretrpljenih uvreda časti i ugleda, bivša je dubrovačka gradonačelnica Dubravka Šuica privatnom tužbom Općinskom sudu u Dubrovniku tužila aktualnog gradonačelnika Andru Vlahušića te zatražila od suda izricanje jedinstvene novčane kazne od 150 dnevnih dohodaka ili 112.500 kuna

Dubravka Šuica tuži Vlahušića i zbog intervjua Jutarnjem listu 6. lipnja. Tada je, prema Šuičinim tvrdnjama, u razgovoru pod nazivom 'Šuica je radila poput pravog obavještajca' Vlahušić, da bi je diskreditirao u javnosti te je prikazao kao osobu koja posao nije obavljala transparentno, već skriveno od javnosti, lažno naveo da je pri preuzimanju gradonačelnike dužnosti 'Šuica bila u posjedu i koristila se s dosta ugovora koje je gradska uprava s njom na čelu proglasila i držala tajnima'.

Šuici smeta i Vlahušićeva tvrdnja u intervjuu 'Grad žurno traži mađioničara' u 'Dubrovačkom vjesniku' od 13. lipnja 2009. kojom je proziva zbog pogodovanja privatnim interesima kroz tvrdnju da 'nije vidio nijednu odluku koju je Šuica donijela u korist Dubrovnika' te da je 'baš svaka odluka u izboru između privatnog i javnog interesa donesena u privatnom interesu', piše Slobodna Dalmacija.