LAŽNE PRESUDE U OTOČCU

Sudskoj zapisničarki četiri godine zatvora

  • Autor: Hina/tportal.hr
  • Zadnja izmjena 12.03.2009 15:30
  • Objavljeno 12.03.2009 u 15:27
SUDAC SUDNICA ČEKIĆ PRESUDA

SUDAC SUDNICA ČEKIĆ PRESUDA

Izvor: tportal.hr / Autor: Arhiva

Bivša sudska zapisničarka Općinskog suda u Otočcu Vlatka Ljubobratović danas je na Županijskom sudu u Karlovcu proglašena krivom i nepravomoćno osuđena na četiri godine zatvora zbog zlouporabe položaja i ovlasti i krivotvorenja službenih isprava

KARLOVAC - Obrazlažući presudu, predsjednik sudskog vijeća Ante Ujević kazao je kako je dokazano da je Ljubobratović u 14 od 20 točaka optužnice radi stjecanja imovinske koristi iskoristila svoj položaj, prekoračila ovlasti i sastavila lažne presude u zemljišnim imovinskim sporovima.

Presude nisu bile uvedene u sudski upisnik Općinskog suda u Otočcu, imale su lažan broj, a tuženici nisu ni znali da su "tuženi" u izvlaštenju svog zemljišta jer su boravili izvan Hrvatske.

Za ostale točke optužnice sud je okrivljenicu oslobodio, procijenivši da nije riječ o zlouporabi položaja i ovlasti ili krivotvorenju, već o primanju mita, za što je mjerodavan USKOK.

"U svojoj se sudskoj praksi nisam susreo s tolikim brojem kaznenih djela zlorabe položaja. Da je riječ o dvama ili trima kaznenim djelima, okrivljenica ne bi dobila manje od godinu i pol zatvora, ali tako velik broj i s nađenim tužbama u ladici za nastavak počinjenja kaznenih djela, teško narušava ugled suda i daje teža obilježja kaznenim djelima", rekao je sudac Ujević.

Dodao je da tu nije bila riječ o zlorabi i krivotvorenju u nekom "komunalcu", već u sudu koji mora biti najviši stup povjerenja građana u zakon", kazao je.

Ljubobratović je na čitanje presude dovedena iz pritvora u kojem je provela ukupno 20 mjeseci.

Danas je odlukom sudskog vijeća puštena iz pritvora da se do pravomoćnosti presude brani sa slobode.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi