reagiranje

'Sudionici Hoda za život nisu bili ni blizu prosvjednicama dok ih policija nije privela'

29.05.2019 u 11:12

Bionic
Reading

Na tekst objavljen na tportalu 27. svibnja, u kojem je preneseno svjedočanstvo Iris Ban-Krošelj, koja je bila među 13 uhićenih prosvjednika na zagrebačkom Hodu za život, reagirali su organizatori

U tekstu 'Uhićena prosvjednica na Hodu za život: 'Za nama se pljuvalo, vikalo da smo četnikuše, intervencija policije bila nam je spas', ističu, donosi se neistinita vijest da su sudionici Hoda za život, obitelj i Hrvatsku vrijeđali prosvjednice.

'Sudionici Hoda za život nisu bili blizu prosvjednicama u Praškoj ulici sve dok ih policija već nije privela, što je vidljivo iz snimki privođenja prosvjednica koje su objavili različiti portali. Za ponašanje slučajnih prolaznika koji nisu sudionici Hoda za život ne odgovaramo', navode napominjući kako 'Hod za život nije prosvjed, već miroljubivi hod građana u znak potpore svakom nerođenom i rođenom djetetu, svakoj majci, ocu i svakoj obitelji'.

Netočne su, navode, sljedeće informacije iz svjedočenja prenesenog u tekstu: '...nama se dovikivalo da smo četnikuše, Srpkinje, kurve, ubojice djece, po nama se pljuvalo. Oni ne bivaju uhićeni, uhićene smo mi, žene i jedan muškarac, jer se suprotstavljamo političkom i vjerskom programiranju naših života. Pokraj takvih ispada, intervencija policije bila nam je spas.'... Na putu prema Trgu sv. Marka sudionike povorke sačekivale su skupine protuprosvjednika koji su svoje neslaganje izražavali porukama na transparentima: 'Legalni i dostupan pobačaj', 'Svoga tela gospodarica', 'Zbog vas mladi odlaze', 'Život nakon života', 'Život prije života, a da se fokusiramo', 'Zahtijevamo besplatan pobačaj', 'Stop nasilju nad rodiljama'.

Sudionici Hoda za život, stoji u reagiranju koje ispred Hoda za život, obitelj i Hrvatsku potpisuje Kristina Bekić, 'dio su miroljubivog hoda građana u znak potpore nerođenoj djeci, rođenoj djeci, svakoj majci, ocu i svakoj obitelji, a za ponašanje slučajnih prolaznika koji nisu sudionici Hoda za život ne odgovaramo'.

  • +31
Prosvjed članova udruge Crveni otpor za pravo na pobačaj Izvor: Pixsell / Autor: Josip Regovic/PIXSELL