SAMO U AMERICI

Sud odbio vratiti roditeljima malog Hitlera

06.08.2010 u 14:30

Bionic
Reading

Američki prizivni sud odlučio je da obitelj koja je svoju djecu nazvala nacističkim imenima ne može povratiti izgubljeno skrbništvo nad njima zbog opasnosti da bi im svojim stavovima i odgojem mogla ozbiljno naškoditi

Adolf Hitler Campbell (4) i njegove sestre JoyceLynn Aryan Nation (3) i Honszlynn Hinler Jeannie (2) oduzeti su roditeljima prošle godine. Cijeli je slučaj privukao pozornost javnosti 2008. kada je jedna slastičarnica odbila ukrasiti rođendansku tortu za maloga Hitlera.

Obiteljski je sud ranije procijenio da nema dovoljno dokaza o zlostavljanju. Međutim, prizivni je sud jučer presudio da su socijalni radnici dokazali da je djeci potrebna zaštita.

U pravorijeku stoji da su socijalni radnici otkrili da su roditelji neodgovorno izložili djecu ozbiljnim problemima te da se nisu suočili sa svojim problemima niti ih pokušali otkloniti.

Suci također ističu da je majka Deborah Campbell nedavno susjedima poslala pismo u kojem se požalila da joj je suprug prijetio da će je dati ubiti ili to osobno učiniti.

Otac Heath Campbell prošle je godine izjavio kako je uvjeren da su mu djeca odvedena samo zbog imena. Također tvrdi da su sudske vlasti donijele odluku na neutemeljenim optužbama susjeda i njegove bivše supruge.