TRAKAVICA SA SMEĆEM

Sud obio Čehokovu žalbu, kreće suđenje za 50 milijuna kuna

20.01.2014 u 16:10

Bionic
Reading

Vrhovni sud Republike Hrvatske donio je odluku kojom se odbija žalba Ivana Čehoka, Davora Patafte, Narcise Huljev, te trgovačkih društava T7., T7 VIS i Winair da se izuzmu dokazi za koje su tvrdili da su pribavljeni na nezakonit način.

Odbijenica Vrhovnog suda RH, kako objašnjavaju u Gradu Varaždinu, znači da Županijski sud u Zagrebu, nakon više od šest mjeseci, ponovno kreće sa zakazivanjem ročišta i provođenjem dokaza u kaznenom postupku u kojem se okrivljenici terete da su Grad Varaždin i pravne osobe u njegovom većinskom vlasništvu oštetili za najmanje 49.594.451,70 kuna.

U Gradu Varaždinu podsjećaju da je USKOK, nakon provedene istrage, pred Županijskim sudom u Zagrebu 29. prosinca 2011. godine podigao optužnicu protiv Čehoka, Patafte, Tomislava Kezelja, Narcise Huljev i Hrvoja Vojvode zbog počinjenja kaznenih djela udruživanja za zlouporabu položaja i ovlasti, a odnose se na poslove zbrinjavanja komunalnog otpada, kupnju zemljišta za program poticane stanogradnje i poslove oko preuzimanja upravljanja aerodromom Varaždin.