vremenska prognoza

Subota kao stvorena za uživanje na zubatom suncu

12.03.2022 u 07:26

Bionic
Reading

Bit će sunčano i hladnije od uobičajenog za doba godine, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda za subotu

Vjetar uglavnom slab, u gorju i u unutrašnjosti Dalmacije umjeren sjeveroistočni, a na Jadranu umjerena, ponegdje i jaka bura, prema večeri će oslabjeti. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti od 2 do 7, na Jadranu između 8 i 11 stupnjeva Celzijusovih.

Zbog jakog vjetra na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), izvijestio je u srijedu Hrvatski auto-klub (HAK).

Zbog niskih temperatura u unutrašnjosti moguća je poledica, osobito na vlažnim dijelovima kolnika poput mostova ili nadvožnjaka. Vozačima iz HAK-a savjetuju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Danas, 12. ožujka od 11 do 15 sati, zbog međunarodne biciklističke utrke državna cesta DC44 Novigrad-Motovun zatvarat će na 10 do 15 minuta tijekom prolaska biciklista uz policijsku pratnju.

Zbog snimanja filma povremeno će se prekidati promet na dionicama Jadranske magistrale (DC8) Sv. Juraj- Žrnovnica i kod Karlobaga te na državnoj cesti DC25 u mjestu Baške Oštarije: u subotu 12. ožujka do 19 sati, u nedjelju 13.ožujka od 6 do19 sati, u utorak, 15.ožujka od 6 do 19 sati, a u srijedu 16. ožujka od 9 do 12 u Ulici kneza Trpimira u Zadru te od 12 do 19 sati na državnoj cesti DC106 u zoni mosta Pag i mjesta Dinjiška.

Od 12.ožujka u 07 sati do nedjelje 13. ožujka do 24 sata sanacije slivnika u gradu Zagrebu na križanju Slavonske avenije sa Ulicom Svetog Ivana i Savskom cestom (graniče sa autocestom A3 u zoni čvora Ivanja Reka). Radovi se izvode u zoni navedenog križanja (iz smjera Lipovca (A3) u smjeru Savske ceste/Grad Zagreb) na kojem će biti zabranjeno skretanje u desno.

Za vrijeme izvođenja radova u smjeru Savske ceste (sjever) vozit će se obilazno: Slavonska avenija-Ulica Ljudevita Posavskog-Industrijska cesta-Savska cesta.

Zbog praznika u Republici Mađarskoj od subote,12. ožujka u 22 sata do nedjelje, 13. ožujka, u 22 sata te od ponedjeljka, 14. ožujka, u 22 sata do utorka 15. ožujka u 22 sata bit će zabranjen promet teretnih vozila preko graničnih prijelaza u Mađarskoj (osim teretnim vozilima koji prevoze živu stoku i zamrznute proizvode).

U pomorskom prometu nema poteškoća.