ODREKAO SE SPORNIH KOLEGA?

Štulhofer potražio Čičkovu zaštitu

01.03.2013 u 09:00

Bionic
Reading

Glavni autor seksualnog odgoja dr. Aleksandar Štulhofer zatražio je zaštitu Hrvatskog helsinškog odbora zato to su ga neki mediji, udruge i Judith Reisman optužili da surađuje sa znanstvenicima pedofilima

Prije nekoliko dana posjetio je sjedište HHO-a i pokušao objasniti kontroverze koje se u posljednje vrijeme vežu uz njegovo ime. Članovi HHO-a mogli su iz prve ruke čuti sve o Štulhoferovoj suradnji s tri sporna profesora koja je prije desetak godina pozvao na znanstveni skup u Dubrovniku.

Podsjetimo, vodeći hrvatski seksolog našao se na udaru kritika zbog suradnje sa sveučilišnim profesorima Theom Sandfortom, Vernom Bulloughom i Erwinom Haberleom. Štulhofer je sa Sandfortom 2005. godine uredio knjigu o seksualnosti u postkomunističkim društvima. Čini se da je Štulhofer bio uvjerljiv jer će HHO stati u njegovu zaštitu. To je za Večernji list potvrdio i predsjednik HHO-a Ivan Zvonimir Čičak.


'On je bio na određeni način izložen medijskom linču kao i Judith Reisman dok je bila u Hrvatskoj', kaže Čičak te dodaje da je hrvatska medijska scena puna govora mržnje. Navodno se Štulhofer na neki način ogradio od spornih teza i radova trojice profesora. Iako to nije trebao biti predmet sastanka, sam je osjetio potrebu progovoriti o 'spornim tezama spornih profesora'. HHO-u je rekao da nije znao za njihove kontroverzne stavove kada ih je pozivao u Dubrovnik.

'Zlonamjerni su pokušali Štulhofera osobno prikazati kao simpatizera takve vrste znanstvenog rada, što je degutantno', kaže Čičak. U telefonskom razgovor Štulhofer je potvrdio da je tražio od HHO-a da prouči njegov slučaj te da je bio na razgovoru. Na pitanje je li se na neki način odrekao spornih profesora, Štulhofer je odgovorio da oni nisu bili tema razgovora te da ne bi ništa komentirao dok HHO ne iziđe s izjavom, koja se očekuje ovih dana.